Bach-Werkplaats Diepenheim

  66

  Datum/Tijd
  zondag 3 december 2017
  16:00 uur


  Een koor dat in één weekend repeteert en verblijft in Werkplaats Diepenheim en vervolgens datzelfde weekend een concert geeft in de Johanneskerk in Diepenheim.
  Dat is
  Bach-Werkplaats Diepenheim. Op zondag 3 december geeft het koor hun tweede concert waarbij u geniet van twee cantates en een muzikaal intermezzo.

  Tijdens het tweede concert zingen de 26 koorleden onder leiding van dirigente Yt Nicolai de cantates Georg Philipp Teleman – Machet die Tore weit en Johann Sebastiaan Bach – Wachet auf, ruft uns die Stimme. Het muzikaal intermezzo is Vivaldi – Triosonate in D-mineur ‘La Fioalla’rv 63. De solisten op 3 december zijn Marion Strijk (sopraan), Pieternel Brummelkamp (alt), Henk Grunneman (tenor) en Coert van den Berg (bas).

  Het koor wordt muzikaal ondersteund door een barokorkest onder leiding van Ruth Houtman. De instrumenten zijn originele exemplaren of kopieën daarvan.

  In vijf weekenden werken de leden van het speciaal samengesteld koor gedurende anderhalve dag aan de te zingen cantates, waarna op zondagmiddag de generale repetitie met het barokorkest en vervolgens de uitvoering in de Johanneskerk volgen. De leden verblijven in Werkplaats Diepenheim  waaraan het koor zijn naam ontleent.
  De volgende concerten zijn op zondag 4 februari 2018, zondag 8 april 2018 en zondag 3 juni 2018. De cantates voor deze concerten zijn al bekend en te bekijken op www.deheerlijckheiddiepenheim.nl

  Wanneer: zondag 3 december
  Waar: in de Johanneskerk

  Aanvang: 16.00 uur.
  Kaarten á € 10,- zijn voor aanvang te koop aan de kassa in de Johanneskerk.
  Wegens verwachte drukte wordt aangeraden vooraf te reserveren via: info@deheerlijckheiddiepenheim.nl.