Bach-Concert

  136
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Datum/Tijd
  zondag 2 december 2018
  16:00 uur


  Onder leiding van dirigent Yt Nicolai en een barokorkest onder leiding van Ruth Houtman speelt Bach Werkplaats Diepenheim op zondag 2 december drie muziekstukken. Bijzonder aan het koor ‘Bach Werkplaats Diepenheim’ is dat het projectkoor voorafgaand aan het concert repeteert en verblijft in Werkplaats Diepenheim.
  Het projectkoor zingt cantates van Johann Sebastian Bach – BWV 36 Schwingt freudig euch empor en Tomás Luis de Victoria – O magnum Mysterium. Daarnaast wordt ook het Magnifi cat RWV 610 van Antonio Vivaldi ten gehore gebracht. Een concert dat in het teken staat van de verheerlijking van Christus. De solisten op 2 december zijn Tanja Obalski (sopraan), Henrieke Ensing (alt), Henk Gunneman (tenor) en David Visser (bas).
  Het koor wordt muzikaal ondersteund door een 8-koppig barokorkest onder leiding van Ruth Houtman. Per editie verschilt de samenstelling van dit orkest, aan de hand van de benodigde instrumentale begeleiding voor de cantates.
  De leden van het koor repeteren per concert gedurende anderhalve dag waarna op zondagmiddag de generale repetitie samen met het barokorkest plaatsvindt. Daarop volgt de uitvoering in de Johanneskerk.
  Datum: Zondag 2 december
  Tijd: 16.00 uur
  Waar: Johanneskerk
  Kaarten à € 12,50 via www.diepenheim.nl, in Herberg de Pol of een half uur voor aanvang aan de kassa.