Armando en Oleg Literair in de Pol GAAT NIET DOOR op 6 mei

  25

  Datum/Tijd
  zondag 6 mei 2018
  16:00 uur


  DEZE VOORSTELLING GAAT NIET DOOR WEGENS OMSTANDIGHEDEN !!!

  Indien u al kaarten heeft gereserveerd en betaald kunt u contact opnemen met Cultuur Centrum de Pol.

  Armando en Oleg Lyseko zouden met de literatuur- en muziekvoorstelling ‘Ik hoorde dat er geluisterd werd’ naar Diepenheim komen voor een nieuwe editie van Literair in de Pol.  
  Het is best bijzonder dat Armando, geen onbekende in het Diepenheimse, aanschuift voor een lezing. Gezien zijn grote en bijzondere oeuvre en vooral ook zijn hoge leeftijd zijn we blij dat hij komt vertellen over zijn werk.  Armando (1929) is een hedendaagse uomo universale. Een kunstenaar die al tientallen jaren werkt aan een oeuvre als een huis; een Gesamtkunstwerk met een aantal sterke en consistente thema’s die met eenvoud en kracht worden verbeeld. De oorlogsjaren, Armando groeide op in het Amersfoort van de Tweede Wereldoorlog, bepaalden zijn beeld van de mens en vormen de inspiratiebron voor zijn artistieke oeuvre. Ondanks de zwaarte van zijn thematiek en de melancholische grondtoon van zijn oeuvre, raakt Armando in zijn theaterwerk, sprookjes en verhalen een lichtere, absurdistische, zelfs humoristische snaar. Armando’s werk is veel bekroond, hij ontving belangrijke prijzen zoals de Herman Gorterprijs, de Multatuliprijs, de VSB Poëzieprijs en de Gouden Ganzenveer.

  Oleg Lysenko (1974, Oekraïne) verzorgt de muziek op de bayan (Russische knopaccordeon) en op bandoneon. Oleg volgde zijn opleidingen aan het muziekcollege van Poltav en de Messia en Academie in Nederland. Hierna specialiseerde hij zich in Argentijnse tango op bayan en bandoneon aan het Rotterdamse Conservatorium. In ‘Ik hoorde dat er geluisterd werd’ wordt Oleg’s voorliefde voor genre-overschrijdende projecten waarbij beeldende kunst, literatuur en muziek elkaar aanvullen en in elkaar overvloeien beantwoord.

  In de literaire talkshows worden bekende individuen uit de literaire wereld geïnterviewd door wisselende journalisten, vaak nadat een lezing door de desbetreffende gast is gehouden. Bij Literair in de Pol schoven Jan Terlouw, Tommy Wieringa en Marieke Lucas Rijneveld dit jaar al aan.