Arjan Erkel over 607 bange dagen in Dagestan

  31
  foto: Eyescream-Photography

  Datum/Tijd
  vrijdag 29 november 2019
  20:00 uur


  “Vrijheid van denken en doen” is de buitengewoon indrukwekkende voorstelling van Arjan Erkel over zijn ontvoering in Dagestan. Op vrijdagavond 29 november staat de oud-medewerker van Artsen zonder Grenzen met oud-Normaal gitarist Jan Wilm Tolkamp in het theater van Herberg de Pol om zijn verhaal te delen in een aangrijpende voorstelling.
  Op 12 augustus 2002 werd Erkel in de Machatsikala (hoofdstad van de Russische deelrepubliek Rusland) ontvoerd. Hij werkte daar sinds april 2002 voor Artsen zonder Grenzen Zwitserland, hij verleende bijstand op het gebied van gezondheidszorg aan de bevolking en hield zich bezig met de opvang van vluchtelingen uit Tsjetsjenië. Naar verluid zou hij worden geschaduwd door agenten van de Russische geheime dienst, naar aanleiding van een diner met militaire waarnemers.
  Op 11 april 2004 werd Erkel vrijgelaten. De voorstelling gaat over 607 bange dagen ontbering en onzekerheid en over de weg van hoop, moed en kracht naar (innerlijke) vrijheid. Het theaterprogramma wordt gelardeerd met muziek van Jan Wilm Tolkamp, die Arjan Erkel hielp om ‘Oerend Hard’ verder te gaan.
  Datum: vrijdag 29 november
  Tijd: 20.00 uur
  Waar: Herberg de Pol
  Kaarten à € 15,- via www.herbergdepol.nl of in Herberg de Pol.