Ankie Broekers-Knol (VVD) te gast in Politiek in de Pol

  59
  DEN HAAG - 16 april 2015. Ankie Broekers-Knol, voorzitter van de eerste Kamer der Staten-Generaal. ANP COPYRIGHT MARTIJN BEEKMAN

  Datum/Tijd
  zondag 17 maart 2019
  17:00 uur


  De voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol, komt zondag 17 maart naar de 22e aflevering van de politieke talkshow Politiek in de Pol in Diepenheim. Ook te gast is Harry Broekhuijs, lijsttrekker van de SP in Overijssel bij de Provinciale Statenverkiezingen.

  Ankie Broekers-Knol is vanaf 2001 lid van de VVD-fractie in de Eerste Kamer; sinds 2013 is zij ook de voorzitter van de Eerste Kamer. Het gesprek met haar gaat over de rol en de toekomst van de Eerste Kamer. De nieuwe Eerste Kamer wordt indirect gekozen via de Provinciale Staten, waarvan de verkiezingen in maart plaatsvinden. Ankie Broekers-Knol keert overigens niet terug in de Eerste Kamer omdat zij niet meer op de kieslijst staat van haar partij, de VVD.

  Elke maand is ook een provinciaal lijsttrekker te gast in Politiek in de Pol. Deze keer is dat
  Harry Broekhuijs, lijsttrekker voor de SP bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten van Overijssel.

  De vaste columniste Alexa Gratama is ook weer van de partij. ‘Jazz it Up’ verzorgt de muzikale omlijsting. Presentator is Hans Verbeek. Ook het publiek kan meedoen door bij de ingang eigen vragen op te geven.

  Datum: zondag 17 maart
  Tijd: 17.00 uur. De muziek begint om 16.30 uur.
  Waar: Herberg de Pol.
  Kaarten à € 5,-. via www.diepenheim.nl of in Herberg de Pol