Anjerconcert 2022 brengt ode aan kameraadschap: “You’ll never walk alone”

  68

  Datum/Tijd
  zondag 3 april 2022
  15:00 uur


  Het Anjerconcert 2022 wordt verzorgd door de ‘Fanfare Bereden Wapens’. Het concert vindt plaats op zondag 3 april 2022 om 15.00 uur in ‘De Reggehof’ in Goor en wordt aangeboden door de Koninklijke Landmacht, de Fanfare ‘Bereden Wapens’, Nationaal Comité Veteranendag en gemeente Hof van Twente. Inwoners van Hof van Twente zijn van harte welkom dit concert bij te wonen. Kaarten à € 10,- zijn te bestellen via www.reggehof.nl. Veteranen in Hof van Twente hebben een persoonlijke uitnodiging voor dit premièreconcert ontvangen. Zij hebben gratis toegang. Sinds de uitbraak van Corona in 2020 verzorgt de Fanfare Bereden Wapens op 3 april 2022 haar eerste Anjerconcert.

  Niemand loopt alleen
  Het Anjerconcert 2022 brengt een muzikale ode aan kameraadschap. Ons land, onze maatschappij en onze democratie – en in zeker zin het hele Vrije Westen – worden in stand gehouden door grote structuren die lastig te doorgronden zijn. Rechtstatelijke afspraken, instituties, instellingen, wetten, enzovoort. Als puntje bij paaltje komt, is de laatste verdediging van al die waarden, wetten en vrijheden: Defensie. Op zichzelf ook een instituut, een grotere structuur. Maar wie doordringt tot de kern van wat een leger is, van wat mannen en vrouwen nabij en overzee in de meest extreme situaties op de been houdt, ontdekt: kameraadschap. Kameraadschap is niet: vriendschap. Sterker nog, kameraadschap moet losstaan van persoonlijke sympathieën. Het is immers onvoorwaardelijke steun, het besef van lotsverbondenheid, van wederzijdse afhankelijkheid en de bereidheid die kameraadschap boven alles te stellen.
  ‘Kameraadschap’ lijkt in de huidige coronacrisis iets waar juist de burgermaatschappij grote behoefte aan heeft. Zekerheden vallen weg, verbindingen die vanzelfsprekend leken worden uit elkaar gerukt, en plotseling hebben mensen het gevoel er alleen voor te staan. Eenzaamheid, angst en polarisatie vullen de kranten. Terwijl lotsverbondenheid en wederzijdse afhankelijkheid eigenlijk tot dezelfde kameraadschap zouden kunnen leiden die Defensie zo goed kent. In extreme situaties niet tegen elkaar maar mét elkaar optrekken, dat is de krachtige boodschap van de reeks Anjer Concerten. De voorstelling heeft de snelheid en urgentie van een talkshow, aangevuld met muzikale momenten van bezinning. Een speciaal gecomponeerd slotnummer, met daarin de boodschap van de voorstelling nog eens expliciet verpakt, stuurt de bezoekers met een fijn gevoel naar huis.

  U bent van harte welkom dit concert bij te wonen.