Afdelingsavond Vrouwen van Nu

  40

  Datum/Tijd
  dinsdag 6 september 2022
  20:00 uur


  Dinsdag 6 september is de eerste afdelingsavond van het nieuwe seizoen in Cultuurcentrum Herberg de Pol.

  Deze avond geeft Harry Futselaar een lezing over de Werkelijke Wereld van Water.
  Harry is sinds 2013 lector International Water Technology verbonden aan de Saxion Hogeschool en richt zich op de ontwikkeling en valorisatie van nieuwe concepten voor (afval)waterzuivering.

  Schoon water is van levensbelang! Daar hoeven we in ons land gelukkig nooit bij stil te staan. We draaien de kraan open en er stroomt lekker en gezond drinkwater uit. We spoelen ons afvalwater weg en vinden het normaal dat dit gezuiverd wordt.

  Hoewel de kwaliteit en kwantiteit van betrouwbaar water in Nederland als vanzelfsprekend wordt beschouwd, is in een groot aantal werelddelen toegang tot voldoende en goed water een uitdaging. Deze uitdaging zal de komend decennia alleen maar groter worden met een toename van de wereldbevolking, verdergaande verstedelijking, extremere weercondities, klimaatveranderingen, en het streven naar een vergroening van onze economie door overgang op biologische brandstoffen en grondstoffen (de circulaire economie).

  In deze lezing staan we stil bij een aantal technologische ontwikkelingen rond en de economische waarde van water. Ook de droge zomers van de laatste jaren laten zien dat voldoende drinkwater in Nederland niet meer zo vanzelfsprekend is.
  Is de oorzaak hiervan gebrek aan water of aan bewustwording?
  Kortom, je treedt binnen in jouw WWW: de Werkelijke Wereld van Water!

  Entree leden € 3,- niet-leden: € 7,50 (incl. koffie/thee en een pauzedrankje)
  Aanvang: 20.00 uur.