2020 sluiten we toch nog af met BACH…

  27

  Datum/Tijd
  zaterdag 12 december 2020
  20:00 uur


  Bach’s verjaardag! 21 maart is de datum dat Bach in 1685 werd geboren. 12 december is nu een mooi moment om opnieuw het Camerata RCO te verwelkomen.
  In 1740 schreef Johann Sebastian Bach de Goldbergvariaties. Het stuk dankt zijn naam aan de in 1756 gestorven klavecinist Johann Gottlieb Goldberg die in dienst was van de aan slapeloosheid lijdende gezant van Rusland in het Duitse Saksen: graaf Hermann Carl von Keyserlingk. Deze gaf Bach opdracht voor het schrijven van het werk, zodat Goldberg delen van de variatiecyclus voor kon dragen wanneer de graaf niet kon slapen.
  De musici van het RCO willen heel graag voor u spelen in deze lastige corona-tijd. In de Johanneskerk in Diepenheim hoort u niet alleen de muziek van de Goldbergvariaties vertolkt door Annebeth Webb, Jeroen Woudstra en Honorine Schaeffer van Camerata RCO. Zij nemen u ook mee in het verhaal van de opdrachtgever achter deze  prachtig gecomponeerde muziek. Dat maakt dit concert tot een unieke belevenis. Thomas A. Beijer schreef hierover een “tragische vaudeville”.
  Entree €20; tot 18 jaar €10. Kaartverkoop uitsluitend via diepenheimklassiek@gmail.com of telefonisch reserveren via 06 4801 1868 (lucy van Dael). U ontvangt vooraf een betalingsverzoek. De kerk is ingericht met zitplaatsen volgens de RIVM maatregelen. Er is geen pauze. Let op: reserveren is verplicht. Er is geen kaartverkoop aan de zaal. U dient een mondmasker te dragen bij binnenkomst. Bij aankomst op uw zitplaats mag u deze afdoen. Het concert begint om 20:00 uur.