Estafetterun door Twente, o.a. via Diepenheim, Markelo en Hengevelde

78

Een estafetterun door Twente. Dat was vorig jaar het doel van Angélique Koedijk, de oprichtster van Stichting Twente tegen Kanker, en familievriend Michel Peer. Helaas is het bij brainstormen gebleven, want de gezondheid van Angélique ging snel achteruit. Het samen plannen van de estafette run was daardoor niet meer mogelijk. Want op 24 september 2021 overleed zij aan de gevolgen van eierstokkanker.

De estafette run
Nu, bijna een jaar na haar overlijden, is Michel Peer vastbesloten om de estafette run plaats te laten vinden. Een estafette run om de verbinding tussen de steden in Twente te benadrukken maar ook de verbinding die we als Stichting willen uitdragen.

Langs 25 steden lopen 42  lopers op 24 september – Angélique’s sterfdag – de estafette run voor Twente tegen Kanker. Deze keuze voor deze dag is gemaakt in overeenstemming met de familie, en om nogmaals de persoonlijke verbinding tussen mensen te benadrukken waar Angélique én de stichting voor staan. Door het stokje van plaats naar plaats door te geven symboliseren we de kracht van Twente tegen Kanker.

Persoonlijke verhalen
De lopers hebben allemaal hun eigen beweegredenen om te lopen voor de Stichting. Omdat men vaak in de directe nabijheid is geraakt door de ziekte kanker. Ieder loper krijgt daarom op de website van de Stichting een link waar ze hun verhaal delen waarom ze dit initiatief ondersteunen. Via dezelfde link kan gedoneerd worden en kan de donateur eventueel nog aangeven waarom dit te ondersteunen. Zo lopen er verschillende chronische kankerpatiënten mee, evenals de zoon en schoonzoon van Angélique Koedijk.

De lopers vertegenwoordigen ieders een stad en geven het stokje door bij de volgende plaats. Momenteel zijn alle lopers druk bezig met het inzamelen van donaties voor de stichting. Dit kan via familie, vrienden of kennissen, maar ook bedrijven kunnen een loper sponsoren.

Nieuw project
Het geld wordt ingezameld voor een nieuw project dat Stichting Twente Tegen Kanker gaat ondersteunen. Dat project zal binnenkort gepresenteerd worden, maar daarnaast zet de Stichting de financiële middelen ook in voor geluksmomenten, individuele ondersteuning of voor een familiedag. Alles om bij te dragen aan een betere kwaliteit van leven en (na) zorg op maat na de diagnose kanker die niet alleen de patiënt maar ook de familie en vrienden raakt.

Het eerste grote project wat de Stichting financieel heeft ondersteund, de beleef- en ontspanningstuin binnen het Oncologisch centrum van het ZGT Hengelo, wordt op 23 september geopend. Dit ook symbolisch in dit weekend ter nagedachtenis aan Angélique.

Steden waar de estafette doorheen loopt zijn: Borne, Zenderen, Saasveld, Albergen, Harbrinkhoek, Tubbergen, Ootmarsum, Rossum, Oldenzaal, Glanerbrug, Enschede, Hengelo, Bornerbroek, Almelo, Vriezenveen, Wierden, Nijverdal, Rijssen, Holten, Markelo, Diepenheim, Hengevelde, Haaksbergen, Beckum.

Voor meer informatie kijk op www.twentetegenkanker.nl/estafetterun-2022