Eet mee met Lucas de Man tijdens Nationaal Theaterweekend

72

In het teken van het Nationaal Theaterweekend kunnen bezoekers voorafgaand aan de voorstelling ‘Wij, Varkenland’ een stamppotmaaltijd met uiteraard varkensvlees nuttigen. Lucas de Man schuift tijdens het diner aan. Wij, Varkenland is een aangrijpende solovoorstelling over roots, dromen, varkens, boeren, leven op het platteland en hard werken in een systeem waar je als boer nauwelijks vat op hebt. Op vrijdag 26 januari komt multi-talent Lucas de Man naar Herberg de Pol in Diepenheim om deze voorstelling te spelen.

Het diner start om 18.00 uur en bestaat uit stamppot met de Wegdammer Rib, specialiteit van Slagerij Kastelein uit Diepenheim. Het dessert, taart, wordt verzorgd door de Cake Sisters uit Diepenheim. Theatermaker Lucas de Man schuift tijdens het diner aan en eet gezellig mee.

Wij, Varkenland’, geschreven en gespeeld door Lucas De Man in nauwe samenwerking met Johan Dehollander gaat over Stijn, een jongen van 30 jaar die na 12 jaar rondtrekken in de wereld terugkeert naar zijn geboortestreek en ouders, die varkensboer zijn.

Lucas gebruikt het varken en de varkenswereld als metafoor voor onze huidige veranderende wereld en de zoektocht naar zijn rol daarin. “Zijn monoloog zou weleens belangrijker kunnen zijn voor inzicht in de voedselsector dan veel dierenactivisten menen te kunnen bereiken” zegt de Theaterkrant over ‘Wij, Varkenland’. U kent Lucas De Man als presentator van Kunstuur.

Kaarten voor de maaltijd, die om 18.00 uur start in Herberg de Pol, dienen gereserveerd te worden via info@deheerlijckheiddiepenheim.nl. Per persoon kost de maaltijd inclusief dessert € 7,50. Bezoek aan de voorstelling is een vereiste.
Lucas de Man speelt ‘Wij Varkensland’ op vrijdagavond 26 januari in Herberg de Pol in Diepenheim. Aanvang is 20.00 uur. Kaarten kosten € 10,- en zijn te koop in Herberg de Pol of op www.herbergdepol.nl.