Eerste uitdeeldag meerbomen.nu op zaterdag 29 januari

37

Op 29 januari wordt in het kader van meerbomen.nu/hofvantwente/ de eerste uitdeeldag van zaailingen georganiseerd. Tijdens dit uitdeelmoment voor plantlocaties die zich hebben aangemeld, geven we kleine hoeveelheden zaailingen uit. De plantlocaties hebben vooraf via de mail een keuze kunnen maken uit boompakketten en het gewenste aantal door kunnen geven.

Boomzaailingen afhalen tussen 14.00 uur en 16.30 uur in Hengevelde

De uitdeeldag vindt plaats aan de Weth. Goselinkstraat 8 7496 PB in Hengevelde tussen 14.00 uur en 16.30 uur. Er worden boompakketten uitgegeven met zaailingen die tussen de 60 cm tot 1.50m hoog zijn. De boomzaailingen die afgehaald worden, zijn vooraf gereserveerd en worden geregistreerd. Parkeer je auto aan de Weth.Goselinkstraat ter hoogte van no 8 in de berm en loop naar de bomenhub. Er zijn kruiwagens beschikbaar om de boompakketen te vervoeren naar de auto.

Keuzepakketten bevatten een mix van zaailingen

Boompakketten bevatten een mix van zaailingen die we de afgelopen maand hebben kunnen oogsten in de Hof. De boompakketten worden in een mix (gebundeld per 10) uitgereikt aan de plantlocaties. De afgelopen maand hebben we op Landgoed `t Weldam en op de Sallandse Heuvelrug veel Lijsterbes, Esdoorn, Beuk en Berk kunnen oogsten. Logisch dat deze soorten ruim vertegenwoordigd zijn in de boompakketten.

De 2e uitdeeldag meerbomen.nu op 19 februari

De boomwerkgroep Hof van Twente organiseert meerdere uitdeeldagen. Heb je belangstelling voor een kleine hoeveelheid zaailingen? (maximaal 100 stuks) mail naar boomwerkgroephvt@gmail.com geef je NAW gegevens en telefoonnummer door en je ontvangt de keuzepakketten waar je uit kunt kiezen. Afhalen is enkel mogelijk na reservering per mail en zolang de voorraad strekt.

Vele handen maken licht werk

Er is een grote vraag naar zaailingen in de Hof van Twente. Via het platform komen al veel verzoeken binnen om zaailingen af te kunnen halen. Meld je aan als vrijwilliger via https://meerbomen.nu/hofvantwente/ . In de boomplanner staan oogstlocaties en -momenten vermeld en als vrijwilliger word je eenmaal per week per mail op de hoogte gebracht van de activiteiten bij jou in de buurt. Zo blijf je gegarandeerd op de hoogte van oogstdagen en help je mee de grote vraag aan zaailingen te helpen realiseren. Op alle zaterdagen en speciale dagen in februari, wordt er geoogst in de Hof van Twente.