Een interview met Jayson, Impacter in Hof van Twente

31

Salut Welzijn bestaat vijf jaar en geeft een kijkje in de keuken. Deze week het ervaringsverhaal van Jayson. Hij ging aan de slag met Impacter Hof van Twente, een nieuw project waarmee alle jongeren van 14 t/m 27 jaar hun talenten kunnen (her)ontdekken.

‘Als je een kans krijgt, pak ’m dan met beide handen aan’

Een interview met Jayson, Impacter in Hof van Twente

Meer verdiepen in sociaal werk
Ik wil graag de opleiding ‘sociaal werk’ gaan doen.
Jongerenwerk trekt me, maar eigenlijk wist ik nog helemaal niet wat dat inhoudt.
Ik wist zelf nog niet helemaal wat ik moest verwachten en welke kwaliteiten ik nog wilde ontwikkelen, dus ik wilde me graag meer verdiepen in dit vak. En dit kon in het Impacter-project!

Samen met de jongerencoach heb ik doelen gesteld (en ze smart geformuleerd). Samen hebben we een MDT plek gezocht. Bij Pand 11 in Rijssen mocht ik werken aan mijn doelen.

Gespreksvaardigheden verbeterd
Ik heb me nu echt kunnen verdiepen in het jongerenwerk en me kunnen oriënteren op het werkveld. Daarnaast heb ik ook aan mezelf kunnen werken en mijn kwaliteiten ontwikkeld. Zo heb ik mijn gespreksvaardigheden verbeterd, kan ik betere gesprekken voeren en lukt het me om meer diepgang te zoeken in een gesprek. Ook op sociaal gebied heb flinke stappen gemaakt. Ik ga me nu volledig inzetten voor de opleiding sociaal werk, zodat ik over een paar jaar impact kan gaan maken! Door dit project ben ik gaan inzien: als je een kans krijgt, pak ‘m dan met beide handen aan!

De toekomst tegemoet
Ik vind het werken met jongeren leuk, want er zit uitdaging in. Het is een kwestie van vertrouwen krijgen en het juiste contact leggen met de jongeren. En als het eenmaal loopt en je goed contact hebt, zie je vaak snel verandering. Ik hoop jongeren in de toekomst verder te kunnen helpen bij het bereiken van hun doel.

Impacter Hof van Twente is onderdeel van MDT (Maatschappelijke Diensttijd) en draait om het (her)ontdekken van je talenten. Impacter is voor jongeren van 14 t/m 27 jaar en geheel kosteloos. Meer weten? Bekijk de website impacterhofvantwente.nl of stuur Nahdie een appje via 0651898224.

Meer werknemers- en ervaringsverhalen lezen? Op onze website lees je ze allemaal, waaronder het werknemersverhaal van Wesley ter Grefte, jeugd- en jongerenwerker bij Salut.