Een herhaalprik halen in Goor

145

GGD Twente opent in oktober weer een tijdelijke priklocatie in Goor aan de Grotestraat 84. De tijdelijke locatie is bedoeld voor mensen die zijn uitgenodigd voor een herhaalprik. De locatie is geopend van woensdag 19 oktober tot en met zondag 23 oktober. Op de website www.coronavaccinatie.nl/herhaalprik staat wie er aan de beurt is voor een herhaalprik.

Alleen op afspraak
Mensen kunnen in Goor alleen terecht voor een herhaalprik. Hiervoor moet een afspraak worden gemaakt. Dat kan via de website www.planjeprik.nl of telefonisch via 0800-7070. De locatie is geopend van 12.00 tot 18.00 uur. Het is te vinden op dezelfde plek in het centrum als de vorige tijdelijke priklocatie (naast Salut). Parkeren kan op het plein voor het gemeentehuis (de Reggehof). Op een deel van dit parkeerterrein is een blauwe parkeerschijf nodig.

Laagdrempelig
Samen met gemeenten in onze regio kijken we waar kleinschalig, laagdrempelig en dichtbij gevaccineerd kan worden. Dat is bijvoorbeeld praktisch voor inwoners die zelf moeilijk op een vaste priklocatie kunnen komen, omdat ze minder mobiel zijn. Zo krijgt iedereen die dat wil, de kans om zich te laten vaccineren tegen corona.

Waarom een herhaalprik
In het najaar en in de winter kan het coronavirus opleven. Met een herhaalprik kunnen mensen de bescherming tegen het coronavirus weer op peil brengen. De vernieuwde vaccins beschermen tegen meer varianten van het virus, waaronder de omikronvariant. Hoe meer inwoners de coronaprik halen, hoe beter een opleving van het coronavirus kan worden afgeremd. Zo voorkomen we samen dat de zorg het te druk krijgt. En helpen we met elkaar bedrijven, winkels en sportscholen open te houden.

Meer informatie?
De vaste vaccinatielocaties in Twente zijn in Almelo, Enschede en Nijverdal. Kijk voor meer informatie op www.ggdtwente.nl/corona.