€ 1.000 voor hulp aan Oekraïne

58

De Lions club Goor – Markelo – Diepenheim heeft de opbrengst van het 10e Warmelo-concert geschonken aan de Vereniging Hof van Twente – Kiev-Pechersk die zich o.a. bezig houdt met de lokale opvang van Oekraïense vluchtelingen. Het concert vond plaats op maandag 13 juni 2022.
De ongeveer 100 bezoekers hebben volop genoten van het concert, uitgevoerd door het Trio Oostenwind, bestaande uit 3 talentvolle professionele, jonge musici uit Twente. Isabelle Haverkort uit Goor, fluit en traverso, Sietske Veltkamp uit Hengevelde, klarinet en Sander Borst uit Borne, accordeon en fagot. Zij brachten op enthousiaste wijze met passie een gevarieerd zeer aansprekend programma. Soms als trio spelend, maar ook als duo en als solist. Zeer verrassend waren ook de solo’s van Sander Borst op accordeon.
Onder de aanwezigen waren een tiental Oekraïense gasten die bij aankomst verrast weren door hun nationale vlag die hoog boven kasteel Weldam woei. In het programma werd op accordeon een bekend Oekraïens volkslied gespeeld; de ontroering bij de gasten was in de zaal voelbaar en hoorbaar.
Bij het in ontvangst nemen van de cheque van € 1.000 die aangebonden werd door de Lions President Charles Nijssen sprak Jan Lentelink als voorzitter van de Vereniging de hoop uit dat het jeugdig elan, het enthousiasme en de betrokkenheid van de musici vanavond, symbool mogen staan voor straks bij de opbouw van Oekraïne.
Als slot werd het volkslied van Oekraïne gespeeld, meegezongen natuurlijk door de Oekraïense gasten, maar ook door de overige aanwezigen die muziek en tekst (fonetisch opgeschreven) uitgereikt gekregen hadden.