Drukke dagen ook voor onze Wijkagent

111

December. Als vanouds een maand vol gezelligheid. Sinterklaasavond, kerst en de jaarwisseling.

Bij onze organisatie vaak ook een maand vol drukte. Alle roosters die onderhevig zijn aan afwezigheid, geplande evenementen en incidenten. Het is dan passen en meten geblazen qua beschikbaar personeel.

Dit zorgt bij mij thuis voor flink wat geregel. Mijn diensten zijn namelijk aan de hand van een feestdagenrooster ingevuld. Dit jaar werk ik met kerst en ben ik oudejaarsavond vrij. Het lot bepaalt welk soort dienst ik krijg. Vroeg, laat of nacht. En dan maar hopen dat ik nog even kan aansluiten bij het familiediner.

Het is part of the job. Net als bij vele andere beroepsgroepen is mijn baan daarin geen uitzondering. Gelukkig hebben de mensen om mij heen er begrip voor en houden ze er rekening mee. Uiteindelijk lukt het toch nog altijd.

Want niets is mooier dan samen deze dagen door te brengen.

Iedereen die dit jaar mooie en minder mooie herinneringen heeft gemaakt, wens ik een goed en gezond nieuwjaar. Laat je de maaltijden en het samenzijn welgevallen. Sluit oude zaken af en begin de nieuwe vol energie. Kijk positief vooruit en met een traan of een lach terug.

Goed goan!

Jordy Scheggetman