Drie nieuwe programma’s op Hofstreek FM

30

Hofstreek FM, de omroep voor Hof van Twente, brengt vanaf dinsdag 1 november drie nieuwe radioprogramma’s op doordeweekse middagen. Voor de herkenbaarheid is het goed dat er lokaal samengestelde muziekprogramma’s te horen zijn”, vertelt Theo Hakkert. Bert van den Berg, Bert Janssen en hij presenteren elk hun eigen programma op vaste uren: horizontaal geprogrammeerd zoals dat heet. Technicus is Sjaak Hulshof.

De nieuwe programma’s heten ‘Coverstory’ (Bert Janssen), ‘In het uur Van’ (Theo Hakkert) en ‘LPUUR’ (Bert van den Berg). Ze zijn respectievelijk op dinsdag, woensdag en donderdag van 13.00 tot 14.00 uur te beluisteren. De dj’s blijven betrokken bij E8 Radio, op vrijdag van 17.00 tot 19.00 uur op Hofstreek FM, herhaling op zondag van 17.00 tot 19.00 uur.

Dinsdag Coverstory
In ‘Coverstory’ draait Bert Janssen covers van bekende nummers, met soms uitzonderlijke voorbeelden.Veel hits zijn door anderen gerecycled. Het is leuk om te laten horen wie zich allemaal op vaak wereldberoemde songs hebben gestort. Je moet als artiest toch maar lef hebben om, bijvoorbeeld, ‘Tumbling Dice‘ van the Rolling Stones op te nemen. Het is Linda Ronstadt toch behoorlijk goed gelukt. En zo zijn er talloze voorbeelden.” De naam ‘Coverstory’  heeft een dubbele betekenis en verwijst ook naar zijn krantenachtergrond. Iedere dinsdag vanaf 13.00 uur.

Woensdag In het uur Van
Theo Hakkert laat in zijn programma ‘In het uur Van’ nummers horen rond  één thema. Wie daar eenmaal naar kijkt, ziet dat er honderden variaties zijn. Sommigen liggen voor de hand, maar aan andere onderwerpen denk je niet zo snel. Een uur nummers over treinen of regen? Dat kan moeiteloos. Maar ook over armoede, ontrouw, suiker en rare lui zijn heel leuke uren te vullen.” Luisteraars kunnen opletten of geen voor de hand liggende songs zijn vergeten. Komt ‘Bicycle Race’ van Queen langs als het over fietsen gaat? ‘Op Fietse‘ van Skik? Tips van luisteraars zijn welkom.” Iedere woensdag vanaf 13.00 uur.

Donderdag LPUUR
Het derde nieuwe middagprogramma is ‘LPUUR’. Bert van den Berg draait een uur muziek van lp’s. Niet alleen die ene bekende hit, maar gewoon twee, drie of meer nummers van die ene plaat. Alles kan langskomen.” De samensteller noemt het kopen van een lp in de vorige eeuw ‘een bijzondere happening’. Naar de platenzaak, zoeken, luisteren met losse oorschelpen met handvat, genieten, nog een keer nadenken en afrekenen. En dan thuis op de pick-up: naald in de groef, draaien, luisteren en nog eens en nog eens…. De hoes bekijken, de teksten lezen. Een lp rijker.” Iedere donderdag vanaf 13.00 uur.

Beluister Hofstreek FM op 107 en 107,6 FM (ether), FM 104.1 (kabel) en www.hofstreek.nl.