Drawing Centre Diepenheim presenteert solotentoonstelling Jantien Jongsma: Het Nieuwe Bouwen

183

Met trots opent Drawing Centre Diepenheim op zaterdag 12 september de solotentoonstelling “Het Nieuwe Bouwen” van Jantien Jongsma. Speciaal voor Drawing Centre Diepenheim creëerde Jongsma ruimtevullende muurschilderingen waarop recente en reeds bestaande tekeningen en collages zijn samengebracht. Gezamenlijk vormt de tentoonstelling een nieuw werk.

Haar kleurrijke werken op papier zijn verhalend van karakter en laten een persoonlijke, vaak gemythologiseerde visie op haar directe leefomgeving zien. Het Nieuwe Bouwen is als een wandeling door Slotervaart te Amsterdam, de huidige woonplaats van de kunstenaar. Al dwalend door Jongsma’s tekeningen ontvouwen zich de idealen van de jaren vijftig: “licht, lucht en ruimte” en de hoop op een nieuw leven. Architectuur- en kleurelementen, die kenmerkend zijn voor de toenmalige stedelijke vernieuwing, combineert Jongsma met dagelijkse observaties en gedachten over haar leven in Slotervaart, wat Het Nieuwe Bouwen zowel intiem als gelaagd maakt.

Iedereen is van harte welkom om aanwezig te zijn op de opening op zaterdag 12 september vanaf 16.00 uur. Gelieve hiervoor aan te melden via info@kunstvereniging.nl. De tentoonstelling is vervolgens tot en met zondag 3 januari 2021 te bezichtigen. De openingstijden zijn van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Drawing Centre Diepenheim is gevestigd aan de Kuimgaarden 1 te Diepenheim