Doe mee met de Open Monumentendag

20

(Levend) Erfgoed verbindt ons allemaal!

In het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 september a.s. staat Open Monumentendag weer op het programma. Het thema dit jaar is ‘Levend erfgoed’. We kunnen immaterieel erfgoed – oftewel levend erfgoed – omschrijven als de culturele gebruiken, tradities en ambachtelijke vaardigheden die mensen van huis uit hebben meegekregen, die zij zich eigen hebben gemaakt en die zij op hun beurt weer willen doorgeven. Dit immateriële erfgoed is, anders dan de stenen van een monument, voortdurend in beweging en verandert mee met de tijd én van beoefenaar tot beoefenaar.  

Met jaarlijks rond de één miljoen bezoekers is Open Monumentendag één van de grootste culturele evenementen in Nederland. Het verbindt mensen met verschillende monumenten en laat zien dat verhalen en schoonheid van monumenten weer tot leven komt. Monumenten zijn gratis toegankelijk in dit weekend.

Ook in Hof van Twente zetten verschillende monumenten de deuren open, waaronder verschillende molens en monumenten op landgoed Twickel bij Delden.

Heb jij ook een monument en wil je deelnemen aan dit landelijke evenement? Mail dan vóór 7 augustus de gegevens zoals openingstijden, informatie over het monument en minimaal één foto naar evenementen@hofmarketing.nl.

Eerst meer weten over Open Monumentendag? Kijk op visithofvantwente.nl/open-monumentendag of openmonumentendag.nl