Dierenambulance zoekt vrijwilligers

55

De lente heeft besloten dat het, na het prachtige winterse weer afgelopen week haar beurt is om de wereld groen te kleuren. In de dierenwereld betekent dit dat het straks weer tijd wordt om te nestelen en jongen op de wereld te zetten. Sterker nog, sommige diersoorten zijn er vroeg bij geweest dit jaar en hebben alweer jonge beestjes rondhuppelen. Een enkel jong konijn of jong haasje hebben we alweer voorbij zien komen. Over het algemeen redden de dieren in de natuur zich uiteraard prima met hun kroost, maar het komt met enige regelmaat voor dat bepaalde (jonge) dieren toch een handje nodig hebben. Eten en drinken wanneer mama (en papa) niet meer komen om te voeden, warmte wanneer de kou toch teveel overheerst, veiligheid wanneer de omgeving op welke wijze dan ook vernield wordt en een gouden mand wanneer de start van een leven niet is wat je een dier toe zou wensen.

Wat de dierenambulance doet
De  medewerkers van de dierenambulance hebben het druk in de lente en zomer met ieder dier zo goed mogelijk te helpen en zoveel mogelijk rekening houdend met de kracht van de natuur zelf. In de herfst en winter verrichten de medewerkers van de dierenambulance natuurlijk dezelfde werkzaamheden, maar dan is het aanzienlijk rustiger. De medewerkers van de dierenambulance richten zich echt op dat wat het beste is voor het dier en geven advies of komen een dier ophalen. Het doel is het helpen van een dier in nood en dit dier zo stressvrij mogelijk op de juiste manier bij te staan.

De dierenambulance zoekt jou!
Om dit werk te doen, heeft de dierenambulance barmhartige mensen nodig, die zich willen inzetten voor dieren in nood. Het gaat om vrijwilligerswerk van 09.00 uur ’s ochtends tot 20.00 uur ’s avonds (inclusief een dienstwissel). Je bent oproepbaar vanuit je eigen huis/omgeving en dus niet continu in touw. De medewerkers van de  dierenambulance zetten zich 7 dagen per week onvermoeibaar in voor de dieren die het nodig hebben. De dierenambulance zoekt nog mensen met een groot hart voor dieren, die tijd hebben om een handje te helpen. Heb jij je altijd al willen inzetten voor het welzijn van dieren? Dan is deze oproep bedoeld voor jou! De medewerkers van de dierenambulance begeleiden je stap voor stap en werken je in. Er is altijd iemand (telefonisch) beschikbaar om je adviezen te geven of mee te helpen. Je hebt te zijner tijd zelf de telefoon en dierenambulance bij huis staan en rijdt enkel wanneer er een oproep is. Tussentijds ben je dus gewoon thuis/in de buurt. Het werk is erg gevarieerd en de ene dag is het drukker en veelzijdiger dan de andere dag. Een goede vriend/kennis/buur heeft ook interesse? Perfect! Met 2 vrijwilligers op de dierenambulance (chauffeur en bijrijder) is het veel beter om doortastend te werk te kunnen gaan en ook nog eens veiliger. Een deel van het werk bestaat natuurlijk ook uit administratie, zoals het noteren van de gereden ritten en het noteren van vermiste of gevonden dieren. Hierdoor kan degene die na jou dienst heeft een beller duidelijk te woord staan, wanneer er bijvoorbeeld over een door jou gevonden dier vragen worden gesteld.

Het team van de dierenambulance is een klein en hecht team en ziet er naar uit je te verwelkomen! Ieder dier heeft recht op goede zorg, help jij mee dit waar te maken? Meld je aan via info@dierenambulance-hofvantwente.nl