Diepenheimse Boomtuin in race voor Boom van het Jaar

174

De Boomtuin van kunstenaar Jeroen Kooijmans, onderdeel van de Tuinen van Diepenheim, is genomineerd voor Boom van het Jaar. Tot 14 oktober kan er online gestemd worden. De winnaar wordt eind oktober/begin november bekendgemaakt en is tevens de Nederlandse inzending voor de European Tree of the Year 2021.

Bij de Boom van het Jaar-verkiezing draait het om markante bomen met een bijzonder verhaal. Het SBNL Natuurfonds, de organisatie achter de Nederlandse verkiezing, nomineerde de Boomtuin onder meer omdat hier de Diepenheimse kunst, cultuur en natuur in verweven zijn.

In de 250 jaar oude eik, eigendom van Matthijs Sipma, is door kunstenaar Jeroen Kooijmans in 2013 een boomtuin gerealiseerd. Dit kunstwerk kwam voort uit het project van Kunstvereniging Diepenheim: The Non Urban Garden – Wat is jouw visie op de tuin van de 21ste eeuw?

Na artistiek onderzoek zijn er destijds vier ‘Non Urban Gardens’ gerealiseerd. Tijd en ruimte in een niet-stedelijke omgeving liggen ten grondslag aan het concept van De Boomtuin. De boom dient als architectuur en drager van nieuw land. Via een wenteltrap langs de stam kom je op het plateau van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over het landschap en de Schipbeek.

Breng je stem uit via www.deboomvanhetjaar.nl/stem-op-uw-boom.