Diepenheim heeft er weer twee lintjes bij

505

Tijdens een gezellige bijeenkomst werden vanochtend in het gemeentehuis van Hof van Twente door burgemeester Ellen Nauta, namens de Koning, twee Diepenheimers Jan Endeman en Frits de Wilde benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau.

Zoals burgemeester Nauta in haar toespraak al aangaf mogen ontvangers van een Koninklijke onderscheiding trots zijn. Een lintje krijgt men vrijwel altijd vanwege maatschappelijke verdiensten die door een ander zijn gesignaleerd. Deze belangeloze inzet voor de omgeving en medemens is een grote verrijking van de samenleving. 

Jan Endeman heeft zich zowel in zijn geboorteplaats Eibergen als in Diepenheim ingezet voor het jeugd- en jongerenwerk. Hij is vanaf de oprichting in 2001 nog altijd actief als voorzitter van de stichting van het pand van Janna, heeft vele functies bekleed bij de plaatselijke Schutterij, Badminton en Voetbal vereniging en is ook heel actief in het culturele leven, o.a. nu in een bestuursfunctie bij de Stichting Cultuurcentrum Herberg De Pol.

Frits de Wilde is in Diepenheim dé spil voor niet alleen alle verenigingen en instanties die evenementen organiseren en waarbij verkeersregelaars nodig zijn, maar ook voor de vrijwillig verkeersregelaars zelf. Frits gaf  computertrainingen aan medewerkers van de voormalige gemeente Diepenheim en aan leerkrachten en ouders van leerlingen van basisschool Stedeke. Daarnaast is Frits actief bij de plaatselijke pluimvee- en konijnen vereniging Diepenheim.

De redactie van Deeps Nieuws wil beide stadsgenoten van harte feliciteren met hun Koninklijke onderscheiding.