Het was natuurlijk een prachtig idee van de VVV en de Middenstandsvereniging: Rozenstadje Diepenheim. Het was 1969 en de inwoners konden rozen bestellen bij de gemeente en in alle gemeentelijke perken werden honderden rozen geplant. Een paar jaar later nam de Raad een Collegevoorstel aan om van de volkstuintjes aan de Grotestraat langs de Regge een rosarium te maken. De huurders van de grond kregen vervangende grond achter de Middenstraat en het onderhoud van het rosarium zou door de bejaarden van Diepenheim worden verzorgd. De naam Broenshof was snel gevonden. De gemeente had het stukje grond eind jaren vijftig gekocht uit de nalatenschap van de familie Noordendorp. Familiebezit sinds 1870 door het huwelijk van Johannes Noordendorp met Hendrika Bruins. In Diepenheim altijd al aangeduid als de Broenshof.
Maar rozen vragen veel zorg en onderhoud. En een rozenstadje is het niet geworden. Alleen het rosarium is gebleven, dankzij de gemeente, die het onderhoud voor haar rekening heeft genomen.
De zorg voor de openbare ruimte, in combinatie met de prachtig aangelegde kasteeltuinen en de goed onderhouden particuliere tuintjes was voldoende reden om deel te nemen aan de Entente Florale Europe. Een jury bekroonde elk jaar een stad en een dorp die zich kon onderscheiden door de prachtige tuinen en de goed onderhouden openbare ruimtes. Na de eervolle vermelding in 1988 werd nogmaals deelgenomen in 1994, met als resultaat een prachtige zilveren onderscheiding!
De gemeente Diepenheim heeft toen, in samenwerking met de VVV, als aandenken een tiental toeristische informatieborden geplaatst. Door weersinvloed werden ze slecht leesbaar, maar gelukkig zijn de borden inmiddels vervangen door de Rietmanzuiltjes.
Sinds 2019 organiseert Entente Florale 2019 geen wedstrijden meer. Maar waarschijnlijk zou Diepenheim door alle bezuinigingen en veranderende inzichten van de huidige gemeenteraad, ook niet meer voor een prijs in aanmerking komen. Misschien nog voor de prijs van Groenste Stad van Nederland? Met weemoed denken we terug aan Entente Florale en aan het zo keurig onderhouden Deep’n van toen.