Diepenheim decor brandweerwedstrijden op 23 maart

238

Diepenheim vormt op zaterdag 23 maart de hele dag het toneel van de Provinciale brandweerwedstrijden. In totaal nemen 10 teams deel aan deze wedstrijd. 8 teams uit Overijssel; Olst, Haaksbergen, Nijverdal, Ommen, Genemuiden, Hellendoorn, Denekamp en Wesepe en twee uit de Provincie Groningen te weten: Eelde en Veendam.

Scenario’s
De vrijwillige brandweerploeg van Diepenheim telt 17 enthousiaste vrijwilligers en is zelf ook actief deelnemer van de brandweerwedstrijden. Voor de vierde keer heeft korps Diepenheim zelf de organisatie van deze brandweerwedstrijd in de categorie TAS-HD in handen. Het scenario van de wedstrijd wordt voor de deelnemers pas duidelijk zodra de wedstrijd start. De opdracht kan zeer uitlopend zijn. De meldingen kunnen variƫren van een brandmelding of een ongeval waarbij nauw samengewerkt wordt met politie, ambulance en andere diensten.

Locatie in Diepenheim
De exacte locatie van de wedstrijd is op voorhand niet bekend. De teams melden zich vooraf bij de Brandweerkazerne aan de Wilsonweg 6 te Diepenheim. Daar wordt de locatie ook bekendgemaakt voor de bezoekers.
Duidelijk is dat Diepenheim op zaterdag 23 maart bol staat van de brandweeractiviteiten tussen 8:00 uur en 17:00 uur. Aansluitend zal rond 19:00 uur bij Zaal Beltman de prijsuitreiking door Burgemeester Ellen Nauta worden verzorgd.