Deepn’se problemen

36

Elke twee (even) weken ben ik te vinden in Herberg de Pol voor het spreekuur van 10u tot 13u. Ik spreek dan verschillende mensen die allerlei onderwerpen aanhalen. Vaak gaat het over politieke ontwikkelingen of zaken die de burger en ook deze politieagent bezighouden. Het thema leefbaarheid in de wijk is daarbij een veelvoorkomend gespreksonderwerp. Van parkeren op de stoep tot snelheid in de straat. Verkeersveiligheid dus.

Ik moet toegeven, het valt mij ook wel op. Foutgeparkeerde voertuigen die her en der hetzij deels op het trottoir worden neergezet. Met als reden dat de weg zoveel mogelijk doorgankelijk blijft.

Maar vergeet niet dat de stoep daar ook bij hoort. Dat mindervaliden en ouderen van dagen zo gedwongen worden over de straat te gaan. Afgezien van dat het niet mag, is het ook nog eens zeer hinderlijk. Misschien dat er daarom tegen bekeurd kan worden.

En wanneer jouw auto dan zo mooi half van de weg is geparkeerd, geeft het anderen weer de gelegenheid om snel(ler) door te rijden. Als je de ruimte geeft, wordt die al gauw genomen.
Dus daarom de auto op de weg, de vaart eruit, geeft de voetganger meer lucht.
Een win-winsituatie zou ik zeggen.

Goed goan!