De Week van de Asbestvrije Schuur

75

De Week van de Asbestvrije Schuur van 9 tot 15 oktober. Doet u mee?
Heeft u een oude schuur of garage in de tuin? Goede kans dat er een asbestdak op zit. Gelukkig kunt u dit tot 35 m2 gewoon zelf vervangen. Tijdens de Week van de Asbestvrije Schuur maakt de gemeente het u extra makkelijk.
Plannen om samen met uw buren jullie schuren asbest vrij te maken? Een fantastisch idee, wij kunnen vanuit de gemeente mogelijk extra ondersteuning bieden. Hiervoor moet u wel zelf even contact leggen. Dat kan via info@hofvantwente.nl onder vermelding van de Week van de Asbestvrije Schuur. Geef in de mail aan om welke straat/wijk het gaat, hoeveel schuren er zijn en via welke contactgegevens we u het beste kunnen bereiken.

Doet u mee?
Gratis veiligheidspakketten leggen we voor u klaar bij de balie van het gemeentehuis in Goor. Daarin vindt u onder andere wegwerpoveralls, gezichtsmaskers, inpakplastic en (platen)zak, tape en asbeststickers.

Hoe werkt het?
Meld bij het online Omgevingsloket dat u een asbestdak zelf wilt verwijderen. Uiterlijk vijf dagen na uw melding krijgt u een reactie en kunt u aan de slag! Zodra u de goedkeuring per brief heeft ontvangen, kunt u het veiligheidspakket afhalen en beginnen met het verwijderen van het asbestdak. Met deze brief/melding kunt u tevens het asbest gratis (tot 0,5 m3) storten bij het Milieupark bij Bruins & Kwast. Neem uw milieupas mee.
Wanneer u het veiligheidspakket komt afhalen tijdens de Week van de Asbestvrije Schuur, ontvangt u een insectenhotel cadeau (zolang de voorraad strekt).

Wat regelen wij vanuit de gemeente kosteloos?
• Asbest veiligheidspakket.
• Asbestdeskundigen voor advies.

Wat moeten u als bewoner zelf doen?
• Het aanmelden van de sloopmelding via www.omgevingsloket.nl.
• Aanschaffen en monteren van een nieuw dak.
• Demonteren van het oude asbest dak incl. gebruik van eigen gereedschap en ladders.
• Asbestplaten (verpakt) wegbrengen naar Milieupark Bruins en kwast in Goor.

Kijk op www.twentemilieu.nl voor de openingstijden.