De Stedeker Daansers  collecteren voor de Cultuurfonds Anjeractie in Diepenheim

31

Vanaf zondag 27 mei tot en met zaterdag 2 juni a.s. vindt de 73e Anjer actie plaats: de jaarlijkse collecteweek van het Prins Bernhard Cultuurfonds om cultuur en natuur in de buurt levend te houden. 50% van het opgehaalde geld is voor eigen clubkas, de andere helft gaat naar cultuur- en natuurprojecten in de omgeving. Ook leden van de Stedeker Daansers gaan langs de deuren om geld op te halen.
Cultuur is een belangrijke, bindende factor in de samenleving. Mede dankzij de opbrengsten van de Anjer actie kan het Cultuurfonds lokaal en nationaal jaarlijks ruim 3.500 projecten ondersteunen. Denk aan de aanschaf van kleding en instrumenten voor de muziekverenigingen; kostuums en decors voor plaatselijke cabaret- en theatergezelschappen; restauratie van historische schepen of monumentale kerken en educatieprojecten op het gebied van natuur.

Leden van de Stedeker Daansers komen in Diepenheim weer aan de deur met de bekende blauwe of oranje collectebus. Elke gedoneerde euro is bestemd voor cultuur en natuur in onze eigen regio. Geef ook en houd cultuur in je buurt levend!