De gemeenteraadsverkiezingen volg je bij RTV Oost

83

 

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan: op 14, 15 en 16 maart mag Overijssel weer naar de stembus. RTV Oost besteedt in de reguliere berichtgeving uitgebreid aandacht aan de verkiezingen. Daarnaast worden op televisie, radio en online een aantal speciale programma’s en podcasts gemaakt.

 De Kerkstraat

Overal heb je wel een Kerkstraat, of anders een Kerkplein. RTV Oost gaat met bewoners van Kerkstraten uit zeven plaatsen verdeeld over de provincie praten over de lokale politiek en de verkiezingen. Ook wordt er met (enkelen van) hen ook gestemd. Je ziet en hoort De Kerkstraat van 7 t/m 15 maart op werkdagen op rtvoost.nl, op televisie vanaf 17.00 uur in Bij Oost | Vandaag en op radio tussen 12.00 en 14.00 uur in De Lunch.

De Raadgevers

Hoe moeilijk is het om mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen? Kost dat geld en moet je er iets voor kunnen? In het programma Raadgevers richten verslaggevers Pepijn van den Brink, Leroy Vugteveen en Frank Janssen hun eigen politieke partij op om deze vragen te beantwoorden. Raadgevers zie je tot en met 15 maart elke dinsdag om 17.50 uur op TV Oost en op ons YouTube kanaal.

De Roze Golf
De Roze Golf trekt de provincie in voor een serie van drie Regenboogdebatten: wat zijn de actiepunten van de kandidaatsgemeenteraadsleden voor de komende vier jaar als het gaat om LHBTI-Plus-zaken? De debatten worden georganiseerd in samenwerking met de COC’s in Overijssel. De opnames zijn woensdag 23 februari in Zwolle, woensdag 2 maart in Almelo en woensdag 9 maart in Zwolle. In de radio-uitzending van de Roze Golf zijn de debatten op de zondag erna te horen en te zien via internet (rozegolf.nl). De Regenboogdebatten komen ook beschikbaar als podcast.

 Podcast ‘De Stem van Overijssel’

In de vierdelige politieke podcast ‘De Stem van Overijssel’ gaan Sarah de Geest en Pepijn van den Brink in gesprek met een spreker uit de politiek en met een Overijsselse burger die te maken heeft met een specifieke thema. De thema’s die aan bod komen zijn duurzaamheid, lokale lasten, wonen en veiligheid. Welke rol speelt de gemeenteraad en welke invloed heeft jouw stem? De podcast ‘De Stem van Overijssel’ is te beluisteren in de week voorafgaand aan de verkiezingen op alle podcast-platformen.

De verkiezingsdagen & the day after
De laatste dag, woensdag 16 maart, brengen we de hele dag verkiezingsnieuws. Van het openen van de stembussen tot de sluiting. RTV Oost is erbij tot 00.00 uur op radio en tot diep in de nacht online. Donderdag 17 maart is onze uitslagendag. Radioprogramma KlaarWakker staat volledig in het teken van de uitslagen en op TV Oost bespreken we ze in een speciale verkiezingsuitzending om 07.00, 08.00 en 09.00 uur.