De Enschede Marathon volg je bij Oost

24

Op zondag 21 april doet Oost live verslag van de 54e editie van de Enschede Marathon, de oudste marathon van Nederland. Kijk vanaf 09.45 uur mee naar een live-uitzending vanuit Enschede. Ook op Radio Oost doen we regelmatig verslag. We volgen live de topatleten en de vele recreanten. ’s Avonds zie je in Oost Sport een uitgebreid wedstrijdverslag, inclusief sfeer en beleving, van dit populaire loopevent. 

Dit jaar zullen naar verwachting 15.000 deelnemers uit binnen- en buitenland meedoen aan afstanden van 1 tot 42,195 kilometer. Deze editie is zo populair dat er voor de halve marathon geen nieuwe aanmeldingen meer kunnen worden toegelaten.

De tv-presentatie en het radioverslag is in handen van Esther Rikken. Bastiaan Kleinjan staat tussen het publiek en doet verslag op radio en tv van de sfeer langs de kant. Het wedstrijdcommentaar wordt verzorgd door Paul Schabbink. Co-commentator is atletenmanager Michel Boeting.

Je ziet de Enschede Marathon op zondag 21 april live van 09.45 tot 13.35 uur op TV Oost. ’s Avonds zie je in Oost Sport een uitgebreide samenvatting om 20.30 uur. Deze uitzending wordt elk uur herhaald.