Dag obs Markvelde

125

Aan het eind van dit schooljaar worden de deuren van obs Markvelde definitief gesloten. Hiermee komt er na 354 jaar een eind aan het geven van onderwijs in deze buurtschap.

De leerlingen van groep 8 gaan na de vakantie naar de diverse scholen voor het voortgezet onderwijs, de leerlingen uit de andere groepen gaan naar basisscholen in de kernen Diepenheim, Neede, Hengevelde, Sint Isidorushoeve of Rietmolen.

Op zaterdag 7 juli is er voor belangstellenden, die zich verbonden voelen met de Markveldse school, gelegenheid om het gebouw nog één keer van binnen te zien en tevens afscheid te nemen van het  schoolteam. Tussen 11.00 en 15.00 uur is er de mogelijkheid om onder het genot van een hapje en een drankje voor de laatste keer de sfeer op te snuiven en samen met de leerkrachten herinneringen op te halen.

In de laatste week voor de zomervakantie worden er voor de kinderen diverse activiteiten georganiseerd, zodat zij en natuurlijk ook de teamleden op een plezierige en passende wijze afscheid kunnen nemen van hun unieke buurtschool.