Cursus Jonge MantelZorger

63

Eind oktober wil JMZ Go starten met een cursus voor kinderen uit de Hof van Twente.

Het is een laagdrempelige manier voor kinderen om meer te leren over jonge mantelzorger zijn. In kleine groepjes zijn er meerdere bijeenkomsten waarbij de jonge mantelzorgers met elkaar in contact komen, uitwisselen en leren van elkaar.

Lijkt het je leuk om mee te doen of wil je meer informatie? Zoek dan contact met één van de consulenten. info@jmz-go.nl of 085 – 77 31 720

 

VOOR WIE?

De JMZ-cursus is bedoeld voor kinderen van 6  t/m 10 jaar (basisschool), die opgroeien met een langdurig ziek of beperkt gezinslid. Tijdens de cursus leren de kinderen dingen over zichzelf en vooral van elkaar. Ook hebben we het over hun sociale netwerk en over grenzen stellen, allemaal op een leuke en speelse manier. We hebben hiervoor een mooi spellenpakket gemaakt waarbij op een luchtige manier het gesprek met jonge mantelzorgers

WAT & HOE? 

  • 5 bijeenkomsten (iedere bijeenkomst een ander thema.), waarbij op basis van interessante, leuke en laagdrempelige spelvormen in wordt gegaan op thema’s waar jmz’ers tegen aan kunnen lopen.
  • Kinderen komen met elkaar in contact, wisselen uit en leren van elkaar.
  • Kinderen leren inzien dat er meer kinderen jonge mantelzorgers zijn

WAAR & WANNEER?

De bijeenkomsten worden georganiseerd op de maandag of donderdagmiddag. Daarbij zal de cursus plaatsvinden na schooltijd op locatie in de hof van Twente (waarschijnlijk Goor) bij opgeven graag doorgeven of je maandag en/of donderdag kan. De duur van de bijeenkomsten is anderhalf uur.

We willen de cursus eind oktober starten en zal dus worden gegeven in oktober/november.

AANMELDEN

 Kinderen kunnen doorlopend worden aangemeld via telefoonnummer: 06-13034803 of door een e-mail te sturen naar: info@jmz-go.nl . Na aanmelding wordt bij nieuwe jmz’ers een intakegesprek ingepland, bent u al bekend met ons dan wordt telefonisch contact opgenomen. Aan de hand van het intakegesprek wordt vervolgens de definitieve groep samengesteld. Deelname is gratis!