Cultureel evenement Heimland in Diepenheim: een thuis voor bezoeker en artiest

185

In het laatste weekeinde van juli (27, 28 en 29 juli) verandert Diepenheim tijdens de eerste editie van Heimland in één groot podium voor theater/kunst/muziek/cultuur/natuur. Voor buitentheater in de breedste zin: van locatietheater, familievoorstellingen tot circus en dans. Alle  producties die in 2018 te zien zijn op Heimland zijn geheel of in elk geval gedeeltelijk gemaakt in Werkplaats Diepenheim. Dit veroorzaakt het unieke Heimland-gevoel: artiesten voelen zich thuis in Diepenheim.

Heimland is met recht een huisgemaakt evenement en is door de laagdrempeligheid en ongedwongen sfeer ook geschikt voor de onervaren theaterbezoeker. In Heimland ben je eerder deelnemer dan toeschouwer. Per voorstelling is er slechts plaats voor 50-130 personen. Het publiek trekt op met de makers.
 Meer dan 70 artiesten bewegen zich deze dagen door Diepenheim en eten gezellig mee tussen het publiek in het HeimlandHart. Samen gaan ze op zoek naar het thuisgevoel, dat zich tijdens Heimland in het kleinste stadje van Overijssel overal en in allerlei gedaanten kan voordoen.

Tijdens de eerste editie van Heimland staan 17 acts geprogrammeerd. Er zijn betaalde én onbetaalde voorstellingen in en om het Twentse landschap van Diepenheim. Voor ieder heeft Heimland wat wils variërend van kindervoorstellingen tot installaties, van circus tot muziektheater en van straattheater tot dans. Bekende namen in de theaterwereld als de Dansers in coproductie met Plan d- en landschapskunstenaar Marc van Vliet wisselen af met minder bekende namen die aan het begin van hun carrière staan.  

Centraal deze dagen is het HeimlandHart; de plek om de dag te starten of om na te genieten na een voorstelling. Hier zijn hapjes en drankjes te verkrijgen, bevindt zich de kaartverkoop, muntverkoop, toiletten en informatiebalie. Het HeimlandHart is gratis te betreden. Voor bezoekers met het OV worden extra bussen ingezet vanaf Goor en in het HeimlandHart zijn fietsen te huur per dag of voor alle drie de dagen om zo de voorstellingen in het buitengebied te bezoeken.

Heimland is een initiatief van Werkplaats Diepenheim en Kunsten op Straat. Werkplaats Diepenheim is een Heimland voor talent. Deze artist-in-residence beschikt over één grote en drie kleinere werkplaatsen. Dankzij de residentiemogelijkheden in de 4 appartementen, de gezamenlijke huiskamer en de meerdere werkplaatsen is Werkplaats Diepenheim een broedplaats voor creatievelingen en crossovers. Kunsten op Straat verzorgd al 25 jaar straattheater voor honderdduizenden bezoekers in Overijssel en omstreken.

Meer (praktische) informatie over Heimland, de programmering en kaartverkoop is te vinden op: heimland.nl