Crowdfundingscampagne geslaagd!

34

Drawing Centre Diepenheim, hét kunstpodium voor tekenen in Nederland, organiseerde afgelopen weken een grote crowdfundingsactie: ‘Help Drawing Centre Diepenheim 2023 door’. Deze actie op platform Voordekunst had als doel om het tekort aan te vullen dat volgend jaar ontstaat als het Mondriaan Fonds blijft bij de afwijzing van de meerjarenaanvraag die het kunstpodium dit voorjaar indiende.

Het Drawing Centre is verheugd en opgelucht dat het binnen de looptijd van de campagne gelukt is om het gehele doelbedrag te halen. Maar liefst 371 donateurs uit het hele land brachten samen een bedrag van 25.000 euro bijeen. Met dit bedrag kan het kunstpodium komend jaar een aantrekkelijk zomerprogramma neerzetten. Het programma start in het weekend van 3 en 4 juni 2023 met het ‘Drawing-Mid-Summer-Night’ event waar vijftien kunstenaars werk tonen in en rondom de Tuinen van het Drawing Centre en op andere plekken in de openbare ruimte van Diepenheim. Kunstenaars en publiek overnachten op de Groene Camping van Buitenplaats Vinckeboom en ontmoeten elkaar tijdens lezingen, masterclasses, performances, presentaties en workshops op diverse locaties in Diepenheim.
In datzelfde weekend opent een tentoonstelling in het Drawing Centre aan de Grotestraat met werk van o.a. Eva Spierenburg die onlangs als een van de drie winnaars de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2022 kreeg uitgereikt uit handen van koning Willem-Alexander.

Naast dit zomerprogramma organiseert Drawing Centre Diepenheim in 2023 nog twee andere grote tentoonstellingen en een breed scala aan activiteiten voor kunstkenners, kunstliefhebbers en iedereen die voor het eerst komt kijken.