Coöperatie Hof van Twente verwelkomen hun 300ste lid

84

De heer en mevrouw Bart en Karin van der Maar uit Ambt Delden zijn alweer het 300ste lid van de succesvolle Coöperatie Hof van Twente op Rozen. Dit is een inwoners initiatief om iedereen in Hof van Twente mee te laten doen met ‘groene stroom uit je eigen gemeente’ en daarmee GROEN en geld samen te laten werken.
Óók Karin en Bart van der Maar hebben dit initiatief omarmd en zijn lid geworden van de Coöperatie. Ze hebben hiervoor gekozen, omdat ze zelf op hun monumentale pand geen zonnepanelen kunnen leggen. Ze bewonen één van de oudste boerderijen in Twickel. Op deze prachtige locatie in Ambt Delden “Dubbelink Havezate” bewonen zij een van de eerste boerderijen in Twickel (1838) van het type ‘hallehuis’ (afscheiding tussen wonen en bedrijf) en deze is compleet gerestaureerd. Op het landgoed zijn prachtige lodges gebouwd om gasten in deze mooie natuur te laten genieten en overnachten. Zie OP10Logeren.nl of vraag informatie op info@op10logeren.nl.

Afgelopen maart heeft Coöperatie Hof van Twente op Rozen een succesvolle ledenwerfcampagne gevoerd. In korte tijd werden er 82 nieuwe leden ingeschreven.
De ledenwerfcampagne is opgezet in verband met een nieuwe overheidsregeling per 1 april 2021 (SCE).
De mensen die vóór 1 april lid werden konden nog van beide regelingen profiteren. Voor deze leden geldt een voordeel van 15 jaar voor de projecten die onder de oude regeling zijn gerealiseerd. De nieuwe “postcoderoosregeling” biedt ook weer 15 jaar voordeel voor de mensen die lid worden.

Vanuit de oorspronkelijke coöperatie is daarom een nieuwe coöperatie opgericht: “Energiecoöperatie Hof op Rozen”. Deze coöperatie zal vanaf 1 april met zowel de bestaande als nieuwe leden verder gaan en ook weer duurzame en financiële voordelen opleveren voor alle leden!
Dus meld je aan, doe mee en profiteer van het realiseren van een energie neutrale gemeente Hof van Twente in 2035!
Zonnepanelen op grote daken (hoofdzakelijk agrarische bedrijven) in de Hof van Twente die Groene stroom leveren aan de inwoners uit de Hof van Twente – wie wil dit nu niet? Zie www.hofvantwenteoprozen.nl of bel gewoon 0547-208000.

Inmiddels zijn er 340 leden en 9 daken waarvan er al 4 vol gelegd zijn met deze panelen. In de komende maanden zullen de overige 5 vol gelegd worden (in totaal zullen er al zo’n 6.000 panelen geplaatst zijn). Op Rozen huurt de daken van de eigenaren en in de meeste gevallen zullen de eigenaren met deze riante opbrengst, zelf panelen op het dak leggen en daarmee ook energieneutraal zijn. Nog een win-win situatie!