Column Oda

111

De Zoekmachine

Heel lang heb ik gedacht, dat ik één van de weinigen was, die alles opzocht met Google. Of het nu recepten zijn, woorden die je niet kent, muziek, landen, boeken, het maakt niet uit, alles kun je opzoeken. Echt heel leerzaam!Het kan zelfs verslavend zijn, heb ik begrepen, maar dan wel een goeie verslaving. Het is een soort van encyclopedie, maar dan anders.
Zo heb ik een vriendin uit Diepenheim Zuid, jaja, mooie buurt in deze stad, grote tuin, je kent dat wel.Nou ja, zij zoekt echt alles op. Of het nu om een politiek vraagstuk gaat of dat ze 3 dagen niet kan poepen, alles zoekt ze op. Maar soms snapt de zoekmachine het niet helemaal, of helemaal niet.
Goed! Ze was thuis op een ochtend en terwijl haar huis verbouwd werd en er overal werklui bezig waren, was zij boven rustig bezig om zich mooi te maken voor een feestje dat ze een paar uurtjes later had. Dus, douchen, haren wassen en krulspelden in (ja, dat is weer een trend). Van die hele stekelige grote, zo groot als een wc-rol.Nu komt het. Terwijl zij boven is om die rotdingen er uit te halen, ging het mis. Wat ze ook deed, er zat geen beweging in en alles zat muurvast.Ze draaide en trok en peuterde, maar wat ze ook deed, het werd alleen maar erger. Terwijl het zweet van haar schone  gezichtje droop, is ze in paniek  naar haar computer gevlucht in de woonkamer en toetste met trillende handen haar vraag – hoe dit te verhelpen – in op de computer. Met zoektermen als “klitten in het haar” en “help me om de krullers uit mijn haar te krijgen”. Op het moment dat ze verwilderd op het antwoord zat te wachten, kwamen er een paar werklui naar haar toe met een drilboor in de hand die iets wilden vragen. Snel draaide ze zich om. De stoere mannen stonden als aan de grond genageld. Met ogen als schoteltjes keken ze beurtelings naar haar verwilderde haardos en dan weer naar het scherm achter haar. Vriendelijk stond ze hen te woord met die wc-rollen op haar hoofd. De mannen gingen hoofdschuddend weer aan het werk.Snel draaide ze zich weer om naar de computer en kreeg bijna een rolberoerte toen ze zag wat er op het beeldscherm stond: een grote foto die niet zou misstaan in een goedkoop pornoblaadje, dat is wat ze zag. De zoekmachine had de verkeerde haardos gevonden.Hoe ze zich hieruit heeft gered?
Nou ja, moeilijk, moeilijk!
Maar de zoekmachine gebruikt ze nog wel.

Oda