Column Oda

72

Slip Slab Slob

Geen column dit keer. Ik red het niet. Was vergeten wie en waar ik was en moet nu als de wiedeweerga het vliegtuig halen. Toch wel erg ver weg hoor, dat Australie. En het feit dat hier in de hitte ook nog overal opgetuigde kerstbomen staan, brengt mij behoorlijk in verwarring. Alsof ik in Nederland ben en het klimaat dus ook danig van slag is. Dus, Oda houd je hoofd er goed bij. Al die weken dat we hier waren goed opletten dat je links moet rijden, links, links. Uitkijken geblazen, voordat je het weet ben je een spookrijder. En ja hoor, éen keer ging ‘t bijna mis, op een van onze laatste dagen. We voelden ons als een soort cowboys in een film. Pierre reed fantastisch in grote terreinwagen met een aanhanger vol met schapen, want de verhuizing was volop in gang van onze dochter en schoonzoon. En wat is nou beter dan je ouders een paar weken laten overkomen en ze flink aan het werk te zetten. Nou dat hebben we geweten. Zooooo leuk. Nou wij brachten heel stoer de schapen 40 km verderop en trots keek ik hoe P ons met het schapengezelschap door de Australische heuvels leidde. Tot we plots een gek recht op ons af zagen rijden. Met ogen als schoteltjes beseften we in een fractie van een seconde, P gooide het stuur naar links, dat we zomaar aan de dood ontsnapt waren.
Van die dingen dus.
Vier weken lang hebben we een soort Ark van Noach gevoederd en verhuisd. Allemaal door hen geadopteerd en gered van de slacht. Paarden, schapen, kalfjes, kippen, honden. Schattig, maar wat een toestand. Gelukkig hadden dochter en schoonzoon ons als gastarbeiders, want er moest van alles gebeuren, bouwen, slopen, inpakken uitpakken, hekken, kippenrennen bouwen etc. En de temperatuur steeg. Bosbranden horen daar ook bij, alhoewel het in West-Australie waar zij wonen altijd minder is, was het dit keer in Oost-Australie extra erg.
De branden zijn inmiddels geblust, de verhuizing en bouw zitten er bijna op en wij gaan weer naar ons mooie en nijvere Twente. We gaan uitrusten en bij de kachel zitten bijkomen. Die Column komt later wel.

Oh ja er is elk uur een reclamespotje van drie woorden op de radio:
“Slip, Slab, Slob”

Schiet een shirt met lange mouwen en kraag aan
Doe een flaphoed op
Smeer je royaal in met zonnebrand

Oda