College B&W op bezoek bij melkveebedrijf Udink en lancering nieuwe mini-documentaire

88

Het college B&W zag tijdens haar bezoek van afgelopen dinsdag 25 april hoe het moderne melkveebedrijf van Henk en Alina Udink klaar is voor de toekomst met onder andere hun melkrobot en monomestvergister. Deze week lanceert de gemeente via de website en sociale media ook de nieuwe minidocumentaire waarin dit bedrijf centraal staat.

Wethouder Hannie Rohaan noemde het bezoek een mooie inkijk achter de deuren van een modern melkveebedrijf waar gewoond, gewerkt en geleefd wordt: Het is zo goed om te zien hoe deze ondernemers elke dag bezig zijn om met liefde voor hun dieren hun bedrijf zo goed mogelijk te runnen. Daarbij zijn Henk en Alina niet alleen bevlogen bezig met vandaag, maar ook met wat er in de toekomst nodig én mogelijk is. Ik vond het bijvoorbeeld ook erg interessant om te zien hoe van koeienmest elektriciteit wordt gemaakt. Verder word ik enthousiast van hoe ze hun bedrijf openstellen voor groepen kinderen om te laten zien waar ons eten vandaan komt. Dat is wat mij betreft ook werken aan de toekomst. Kortom, een prachtig bedrijf waar we als Hof van Twente trots op mogen zijn.”

Minidocu: Goed boeren in Hof van Twente
Om meer te laten zien van wat er zich nu echt afspeelt in het buitengebied van Hof van Twente, vertellen boeren zelf wat hun visie op de toekomst is en wat hen motiveert in hun werk. Die verhalen over hoe mensen met liefde voor hun bedrijf vooruitkijken en in ontwikkeling blijven, worden gedeeld in de minidocumentaires onder de noemer Goed Boeren in Hof van Twente. Henk en Alina Udink vertellen in deze derde aflevering onder andere over het belang van weten waar je eten vandaan komt, de duurzame energieopwekking via hun monomestvergister en hun “koeienGPS” in de stal.

Meer weten?
De minidocumentaires Goed Boeren in Hof van Twente zijn te vinden op:
https://www.hofvantwente.nl/buitengebied. Hier is meer informatie over het buitengebied te vinden en is het mogelijk om aan te melden voor de digitale nieuwsbrief. Gemeente Hof van Twente is op zoek naar nog veel meer van dit soort verhalen uit het buitengebied over veerkracht, keuzes en bouwen aan de toekomst. Neem voor meer informatie contact op met Maarten Nieboer via m.nieboer@hofvantwente.nl.