Cinekid Hoftour… meer dan film

24

HOF VAN TWENTE – Ook de Cinekid Hoftour werd niet gespaard door de coronaellende. Dit jaar vindt het festival plaats alsof er niets gebeurd is. In de drie Hofpodia van Markelo, Goor en Delden draaien tijdens de herfstvakantie drie films die de strenge selectie van de Amsterdamse keurmeesters doorstond. Maar voor de verschillende leeftijden is er meer dan alleen film…

Films
Voor 4+ draaien de afzonderlijke animatiefilmpjes over Anansi. De sprookjes uit Afrika van de spin Anansi zijn mega-beroemd in Suriname, De Antillen, West Afrika en zelfs in het zuiden van Amerika, maar vreemd genoeg minder bekend in Nederland en de rest van Europa. 50 minuten animatiegenot met een mooie boodschap: ‘Wie niet sterk of groot is, moet slim zijn‘.
Ook dit jaar heeft Cinekid weer een bijzonder programma samengesteld met de allermooiste korte films voor kinderen vanaf 6 jaar. In deze 50 minuten durende compilatie, gaan we op reis naar allerlei verschillende en wonderbaarlijke werelden. De films in deze compilatie laten bijzondere en verbazingwekkende werelden zien, die heel anders zijn dan de onze. Maar ook tonen ze hoe wonderlijk de wereld om ons heen kan zijn.
Voor de oudere kinderen (vanaf 8 jaar) draait ‘Mijn leven is een circus’. De 12-jarige Laura is geboren in een circusfamilie en trekt al bijna haar hele leven rond met haar vader Bill, die als clown optreedt.
Laura verlangt naar een minder clownesk leven, en die droom lijkt uit te komen wanneer ze kans maakt om toegelaten te worden op een privéschool… Maar zal haar vader kunnen accepteren dat zijn dochter niet in zijn voetsporen zal treden? Een Canadese feel-good film, met een goede dosis humor en ontroering.

Meer
In Delden wordt het festival meer kracht bijgezet doordat in samenwerking met partners kinderen tussen 10 en 14 jaar de kans krijgen hun creativiteit de vrije loop te laten. Zo wordt op maandag 18 oktober in samenwerking met de Hofbibliotheek een filmprojectdag georganiseerd waarbij kinderen samen met professionals een echte film maken; acteren, regisseren, filmen, het kan allemaal. Op donderdag 21 oktober krijgen 20 kinderen vanaf 14:00 uur de kans om onder leiding van een ware kunstenaar aan de slag te gaan met graffiti.

Waar en hoe
Het programma van de Cinekid Hoftour prijkt in de diverse lokale en regionale media, op de facebookpagina van Cinekid Hoftour en op de posters die over de gemeente verspreid zijn/worden.
En op de websites van de theaters natuurlijk, daarop zijn tevens de aanmeldlinks voor de workshops opgenomen. Dankzij steun van de Elastiekenkoers en de genoemde partners zijn de prijzen laag gehouden. Zie www.theaterdelden.nl, www.reggehof.nl en www.hetbeaufort.nl. Kinderen onder de 13 jaar zijn vrijgesteld van een coronatoegangsbewijs, voor alle anderen is dit wel nodig.