Campagne van Salut: ‘Dat is makkelijk praten’

21

Sinds februari 2022 is Buurtbemiddeling Hof van Twente gestart met de landelijke campagne ‘Dat is makkelijk praten’, een initiatief van buurtbemiddelingsorganisaties in Nederland. De campagne draait om het voorkomen van escalatie van burenproblemen.

Salut Welzijn in Hof van Twente ondersteunt deze campagne. Via het project buurtbemiddeling wordt er gezocht naar mogelijkheden om buren met elkaar in gesprek te laten gaan en samen tot een oplossing te komen. Hoe mooi zou het zijn om zelf op een goede manier het gesprek aan te gaan? Deze campagne biedt als antwoord hierop concrete tips en informatie.

Like Vis, coördinator buurtbemiddeling Hof van Twente en werkzaam bij welzijnsorganisatie Salut licht toe: “Met de campagne ‘Dat is makkelijk praten’ zorgen we ervoor dat mensen zich bewust zijn dat een gesprek het beste werkt als je dat op de juiste toon en moment inzet. Het heeft namelijk geen zin om in het heetst van de strijd het gesprek aan te gaan. Je vervalt dan in verwijten en dat werkt niet probleemoplossend.” Kom op tijd in actie en op de juiste manier, want dan is de kans op escalatie klein en kun je samen naar een oplossing toe werken.

Praktische tips en vragen
Op de website www.datismakkelijkpraten.nl staan praktische stappen om tot een oplossing met elkaar te komen: blijf kalm, kies het juiste moment en leg uit wat het met je doet. Maak afspraken met elkaar waar je beiden tevreden mee bent.
Voor vragen of hulp kun je contact opnemen met Buurtbemiddeling Hof van Twente via info@salut-welzijn.nl, bel 0547 – 26 00 53 of kijk op de website www.salut-welzijn.nl.