Buurtbemiddeling

53

Goed contact met de buren is goud waard. Zeker in de zomermaanden, als we meer buiten leven, is het fijn als je goed overweg kunt met elkaar. Maar wat als je je ergert aan de buren? De buurkinderen permanent de voetbal in de tuin trappen, de muziek steevast te hard staat, de rook van de BBQ steeds jouw kant op gaat of de nieuwe aanbouw alle zon wegneemt op jouw terras?

Woonplezier
Zulke ergernissen verpesten het woonplezier en zorgen er voor dat mensen zich onprettig voelen in hun eigen woonomgeving. Als overleg met buren moeizaam of niet mogelijk is, staat buurtbemiddeling voor alle inwoners van Hof van Twente klaar.

Oplossing
Buurtbemiddeling van Salut zorgt ervoor dat buren die problemen hebben met elkaar weer in gesprek gaan om tot een oplossing te komen die voor beide buren aanvaardbaar is. Buurtbemiddeling heeft de meeste kans van slagen als mensen tijdig aan de bel trekken. Escalatie en inzet van politie, de woningbouwvereniging of de gemeente worden hierdoor voorkomen.

Contact
Deelname aan bemiddeling is op basis van vrijwilligheid en afspraken zijn vertrouwelijk. Buurtbemiddeling is gratis voor de inwoners in Hof van Twente. Voor vragen over buurtbemiddeling kijk op de website www.salut-welzijn.nl of stuur een mail naar info@salut-welzijn.nl of app 06-20 89 49 99 bel naar 0547-26 00 53.