Burgemeester en wethouders lezen online voor tijdens de Kinderboekenweek

80

Elk jaar wordt er op de Dag van de Duurzaamheid tijdens de Kinderboekenweek voorgelezen ín de klas op de basisscholen in Hof van Twente. Dit jaar is er, in verband met de coronamaatregelen, gekozen voor een andere opzet. De voorlezers komen niet ín de klas, maar de klassen loggen in bij de voorlezer!

Burgemeester en wethouders lezen online voor.

Er zitten zeer speciale voorlezers klaar, namelijk burgemeester Ellen Nauta én de wethouders Harry Scholten, Pieter van Zwanenburg en Wim Meulenkamp. Zij lezen voor het uit het landelijke themaboek ‘De Wereld van Kleding’. Hierin staan verhalen voor groep 1 tot en met 8 over het duurzame thema ‘kleding’. De verhalen sluiten ook aan bij het thema van de Kinderboekenweek ‘En Toen?’.

Tekeningen van Britt Scharpert uit Diepenheim in het landelijke boek!

De Duurzame PABO maakt elk jaar een landelijk boek over een duurzaam thema. Kinderen mogen daarbij illustraties aanleveren voor bij de verhalen. Dit jaar is een bijzonderheid dat ook de tekeningen van de 12-jarige Britt Scharpert uit Diepenheim terug te vinden zijn in het boek! Britt is helemaal enthousiast dat haar tekeningen in het boek staan. Juf Gerrie Meijer van het vak HVO (humanistische vormgeving) had haar gevraagd om mee te doen. Britt vertelde haar: “Ik vind duurzaamheid, tekenen en mode heel leuk om mee te bezig te zijn. Ik zit nu op de Vrijeschool in Zutphen. Daar hebben we ook het vak Textiel. We maken van oude stoffen nieuwe dingen, dat vind ik echt geweldig! Ik wil later ook mode-ontwerpster worden!”

Schuif digitaal aan met de klas!

Leerkrachten krijgen de inloglink om met de klas aan te schuiven bij dit speciale voorleesmoment op donderdag 8 oktober (voorlezen door Ellen Nauta aan groep 1/2) en voor vrijdag 9 oktober (voorlezen door de wethouders aan de groepen 3/4, 5/6 en 7/8).

Kijk voor meer informatie op www.hofpower.nl en www.dagvandeduurzaamheidonderwijs.nl.
Wie met de klas mee wil doen, maar geen link heeft ontvangen, kan contact opnemen met
Marianne Hutten via 06-41008824 of info@hofpower.nl.