Boomtuin vernield

507

Toen kunstenaar Jeroen Kooijmans tijdens de paasdagen met zijn familie in de Boomtuin kwam kijken of de bollen al opkwamen, trof hij tot zijn grote teleurstelling een grote vernieling aan. Alle planten zijn uit de grond getrokken en naar beneden gegooid. Kunstvereniging Diepenheim had de Boomtuin, een kunstwerk van Jeroen Kooijmans, nét eind vorig jaar weer geheel opnieuw laten inplanten.

De Kunstvereniging heeft melding bij de politie gedaan en hoopt dat iedereen met eventuele tips dit wil melden. Dat dit kunstwerk moedwillig is vernield, leidt tot veel onbegrip en teleurstelling. Het is een geliefde plek bij omwonenden en bij toeristen die er een kijkje komen nemen.

Over de boomtuin
De boomtuin is een sprookjesachtige tuin in de kruin van een ongeveer 250 jaar oude eik. Via een open wenteltrap langs de stam kom je op een plateau met normaalgesproken een tuin vol varens en mossen. Een klein paadje leidt je naar een bankje waar je kunt zitten en tussen de bladeren van de boom door van het uitzicht kunt genieten. De boom staat op het land van boer Sipma die vroeger als jongetje zelf veel in deze boom geklommen heeft.

zo hoort de boomtuin er uit te zien
copyright Agnes Booijink