Boerderijlunch tijdens de Week van de Gezonde Jeugd

52

Boerderijlunch: Voedzaam plezier tijdens de ‘Week van de Gezonde Jeugd’

Heerlijk lunchen op de boerderij, hoe leuk is dat? Tijdens de Week van de Gezonde Jeugd zien, ruiken en proeven ongeveer 400 leerlingen van acht scholen in Hof van Twente waar hun eten vandaan komt. Zeven trotse boeren en boerinnen nemen de leerlingen mee voor eenware beleving op de boerderij.

Tijdens de Week van de Gezonde Jeugd van 12 tot en met 17 juni 2023 organiseert Team Agro NL in samenwerking met gemeente Hof van Twente een BoerEnLunch. Speciaal voor de basisschoolleerlingen in groep 4, 5 en 6. De leerlingen lunchen op de boerderij, krijgen les over het leven op de boerderij en horen hoe boeren en boerinnen voor de dieren en gewassenzorgen. Ook zien, beleven en ontdekken de leerlingen van alles tijdens de rondleidingen op de boerderij. Het doel hiervan is om kinderen en jongeren bewuster te maken van waar het eten op hun bord vandaan komt.

‘Weet wat je eet’

Tuinders en boeren uit Hof van Twente laten graag zien hoe gezond zij Nederlands voedsel maken. Met aardbeien of tomaten uit de kassen, zuivel en kaas van de melkveehouder of groenten van het land. Leerlingen genieten tijdens de BoerEnlunch van de grote diversiteit aan gezond eten van het platteland en leren van de voedselmakers hoe hun eten wordt gemaakt.

Naast de bezoeken van basisschoolleerlingen in Hof van Twente zijn van 10 tot en met 18 juni 2023 in heel Nederland boerenlunches voor jong en oud georganiseerd.

Veilig voedsel staat hoog in het vaandel. Team Agro NL merkt als promotor van de agrarische sector dat niet altijd iedereen weet waar ons voedsel vandaan komt en hoe het wordt gemaakt. Daarom dit initiatief; laat leerlingen kennismaken met de voedselmakers van Nederland.