Boefje

44

Wanneer u dit leest, is de het reeds Carnaval geweest. Iets wat aan de Deepsen volledig voorbij gaat tenzij men het bewust heeft opgezocht. Een happening voor onder de rivieren, maar ook in onze regio welbekend. Oorspronkelijk op de drie dagen voor Aswoensdag, tegenwoordig al gauw een week vol met drank, muziek en gekkigheid.

De meeste mensen laten zich helemaal gaan. Verkleed in allerlei originele outfits gaan ze van kroeg naar kroeg en van tent naar tent. Kom je in Oldenzaal, dan is de carnavalsvierder uit heel Twente daar te vinden.

Dat vraagt ook een stukje toezicht vanuit de politie. Want er gebeurt nog wel eens wat.

Loop je als diender daar je ronde, dan kom je heel wat boefjes en ander gespuis tegen. En iedereen wil natuurlijk gearresteerd worden. Want dat is de bedoeling. Of men vraagt zich af of jij als agent nu wel of niet verkleed bent.

Uiteraard zijn wij verkleed. En natuurlijk willen wij je aanhouden. Maar dan wel met echte handboeien. En doe je vervelend, dan word je gepepperd. U vraagt wij draaien.

Nee, zonder gekheid. Het is een feest van vreugde en gezelligheid. Daar zorgen wij voor. En dat houden wij ook graag zo!