Biljart triathlon de Mölnhöfte

204

Van 12 t/m 15 december is er op de groene lakens bij camping/eetcafé de mölnhöfte  gespeeld voor een plek in de finale op 16 december.  Op de voorronde avonden werd er gestreden door 12 teams voor 1 van de 3 finaleplaatsen. Een team bestaat uit een libre-speler een bandstoten-speler en een driebanden-speler. Elke speler speelt per avond 2 partijen en kan per partij 10 punten verdienen zodat er per team de maximale score van 60 punten behaald kan worden.

Er doen aan dit toernooi teams mee uit de wijde omgeving. Dit jaar hadden we teams uit, Nijverdal, Gorssel, Lochem, Goor, Markelo, Gelselaar, Bathmen, Deventer, Laren, Barchem, Enter, Exel, Hengevelde, Borculo en natuurlijk uit Diepenheim.

Op de finale avond is er gestreden door de volgende 12 teams:

Wapen van Borculo 2, Laren 1, Toornsmit 2, Boonk 2, Het Krietje, Gelster 1, Het blauwe krijtje, Markelo, Het trillend handje, Gebrande wateren 2, Exels geweld en Witkamp 1.

Na een zeer spannende en sportieve strijd is de hoofdprijs uiteindelijk gewonnen door het team van Boonk 2 bestaande uit Henk Potman die de finale avond werd vervangen door Jan Ligtenberg op libre, Rob Zwiers op bandstoten en Wouter Manuel op driebanden. Zij haalden deze avond 55 punten en bleven het team van Laren 1 voor dat 2e werd met 53 punten en het team van het Krietje eindigde op de 3e plek met 52 punten.

De grote wisselbeker is voor een jaar dus te bewonderen in Irma’s café waar het team van Boonk 2 competitie speelt.

Boonk 2 nogmaals gefeliciteerd namens Biljartvereniging de Mölnhöfte.