Bierproefavond in Herberg de Pol

69

In de sfeervol ingerichte feestzaal van Herberg de Pol vindt op vrijdagavond 16 november een bierproefavond plaats onder genot van livemuziek door het Stroatensemble uit Oldenzaal en hapjes. Vier kleine regionale bierbrouwerijen zijn aanwezig.

Möllinkwoner Streekbier uit Ambt Delden
Karin van Veen brouwt sinds een jaar professioneel bier, maar wel kleinschalig, ambachtelijk. Door de verschillende soorten mout- en hop te combineren heeft ze inmiddels haar eigen bieren ontwikkeld. De hop waarmee zij inmiddels 3 soorten streekbier brouwt komt van eigen erf.

De Bombazijn uit Oldenzaal
Stichting Oldenzaalse Stadstuinen heeft in samenwerking met een gespecialiseerd bureau De Bombazijn ontwikkeld als een kleinschalige ambachtelijke bierbrouwerij. Alles draait bij De Bombazijn om het brouwen van een bijzonder smakelijk en kenmerkend Bombazijn-biertje in een grote variëteit van smaken met smaakmakende ingrediënten.
Bierbrouwerij Borne

Bierbrouwerij Borne is een kleine ambachtelijke brouwerij waar bieren geproduceerd worden met gevoel voor historie; alle bieren hebben een link met de geschiedenis van Borne. Oprichter Marcel Bergboer, speciaalbier-liefhebber sinds zijn jeugd, brouwt twee bij Bierbrouwerij Borne soorten bier: Boris bier en Spanjaard bier.

Op’n Brink uit Markelo
Sinds 2015 brouwen de twee vrienden Erik en Leo samen bier ‘Op’n Brink’. In een ruimte die eerste een melkstal voor koeien was hebben de heren een brouwerij gebouwd als uit de hand gelopen hobby. Wekelijks brouwen ze hier van gerst, tarwe, hop en helder water hun eigen ‘Op’N Brink Bier’ op een zelfgemaakte brouwinstallatie. Inmiddels is ook Bokbier aan het assortiment toegevoegd!

De bierproefavond vindt plaats op vrijdag 16 november om 20.00 uur in Herberg de Pol te Diepenheim. De entree bedraagt € 5,- en kaarten zijn te koop op diepenheim.nl of in herbergdepol.nl.