Bibliotheek Twente zoekt vrijwilligers

27

De Bibliotheek is op zoek naar vrijwilligers in Hof van Twente, Hengelo en Oldenzaal.
Op dit moment zet een club van meer dan 300 vrijwilligers zich actief in voor de bieb en alle hulp is welkom. Zonder de waardevolle inzet van enthousiaste vrijwilligers is het grote aanbod aan activiteiten en dienstverlening van de bieb namelijk onmogelijk.

De Bibliotheek kan niet zonder vrijwilligers
In de Bibliotheek worden de werkzaamheden grotendeels uitgevoerd door een team enthousiaste vrijwilligers. Zij helpen bezoekers bij het vinden van boeken, informatie en materialen, bij het reserveren, innemen en uitlenen, maken bezoekers wegwijs in de Bibliotheek, helpen bij activiteiten en bijeenkomsten, graag verder wil helpen op digitaal gebied en media, zorgen ervoor dat de mensen die niet bij de Bibliotheek kunnen komen hun boeken thuisbezorgd krijgen, lezen voor bij mensen thuis of in de Bibliotheek. Om de dienstverlening in de 7 bibliotheken in Hengelo, Hof van Twente en Oldenzaal te garanderen, is het team van ruim 300 actieve vrijwilligers op zoek naar versterking.

Vrijwilliger worden?
Iedereen die graag mensen helpt, de Bibliotheek een warm hart toedraagt, zelf graag leest of iets met informatie en media heeft is van harte welkom bij de club. Aan het werken in de bibliotheek zitten een aantal voordelen: mensen ontmoeten, werken in een inspirerende werkomgeving met de nieuwste collectie, een gratis bibliotheekabonnement en nog veel meer. Het is werk dat veel voldoening en waardering oplevert. Aanmelden kan via www.bibliotheektwente.nl/vrijwilligers.