Bibliotheek Hengelo, Hof van Twente en Oldenzaal laten kinderen mediawijs worden door ze zelf een film te laten maken

30

We kennen allemaal de gevaren van het internet en foto’s en video’s die altijd blijven bestaan; de nieuwe generaties groeien er mee op, maar hoe leer je ze daar goed mee om te gaan? De bibliotheken Hengelo, Hof van Twente en Oldenzaal organiseren samen in de herfstvakantie een toffe filmprojectdag om kinderen van 9 t/m 13 jaar onder begeleiding van professionals te leren wat er komt kijken bij het maken van een film. Natuurlijk leren ze acteren, regisseren en filmen, maar ook hoe je verantwoord omgaat met beeldmateriaal.

 Kinderen kunnen tijdens de filmprojectdag kiezen of ze aan de slag willen met acteren, filmen of regisseren. De acteergroep krijgt als onderdeel van deze dag een workshop theater, de groepen filmen en regisseren een workshop filmen/regisseren. Ze leren stil te staan bij de gevolgen die hun gemaakte beelden met zich mee kunnen brengen, wanneer die bijvoorbeeld een eigen leven gaan leiden op het internet. In het project maken de kinderen samen bewuste beslissingen over het gebruik van beelden en waarom.

Na afloop van de Filmprojectdag zullen de professionals de gemaakte films verder monteren, inclusief geluid en special effects. Op zaterdag 5 november tussen 15:45 – 18:00 uur zullen de eindfilms vertoond worden tijdens het Pop-up Film Festival in Schouwburg Hengelo (Beursstraat 44, 7551 HV Hengelo). De filmcrews zijn dan samen met hun (groot)ouders/verzorgers van harte welkom om samen de film te bekijken.

Aanmelden kan via de website van de bibliotheek