Bibliotheek en Salut helpen met belastingaangifte

34

Heeft u uitstel aangevraagd? Dan moet u voor 1 september 2021 aangifte doen.
Digitaal belastingaangifte doen is voor veel mensen best een lastige klus. De Bibliotheek en Salut gaan inwoners van Hof van Twente die uitstel hebben aangevraagd, daarbij helpen. Op 6, 13, 20 en 27 augustus is er van 13.00-15.00 uur een gratis belastingspreekuur in Bibliotheek Goor. Op deze manier kunt u nog voor 1 september aangifte doen.

Geen vrije inloop door Corona

Dit jaar is het noodzakelijk dat u van tevoren een afspraak maakt. U krijgt dan te horen hoe laat u welkom bent. Op deze manier voorkomen we dat te veel mensen tegelijk komen en voorkomen we dat u onnodig moet wachten. U kunt bellen met Salut op 0547-260053, appen 06-20894999 of mailen naar info@salut-welzijn.nl

 Belastingspreekuur

Het wekelijkse belastingspreekuur in de bibliotheek wordt verzorgd door geschoolde vrijwilligers. Mensen kunnen hier terecht met vragen over en hulp bij de belastingaangifte. De vrijwilligers kunnen ook doorverwijzen naar de juiste instanties voor verdere hulp.

Mensen kunnen in de bibliotheek voor hun aangifte gebruik maken van computers met een veilige internetverbinding.

Meenemen
Op de website van de belastingdienst kunnen mensen vinden welke gegevens ze nodig hebben om digitaal aangifte te kunnen doen. Handig om in ieder geval mee te nemen zijn: een geldig legitimatiebewijs, de aangiftebrief (als die is ontvangen) en de DigiD code. Verder zaken zoals de jaaropgave en jaaroverzichten van bankrekeningen.