Beursvloer Hof van Twente

39

‘Elkaar weer ontmoeten in De Hof’

Afgelopen vrijdag vond de Beursvloer Hof van Twente weer plaats. Tegen drie uur lopen de gasten, waaronder wethouder Hannie Rohaan van gemeente Hof van Twente, binnen in Cultuur centrum Herberg de Pol in Diepenheim. ‘We zijn blij jullie namens Salut te mogen en te kunnen ontvangen. In de afgelopen periode hebben we veel meegemaakt en is er veel veranderd. Juist daarom is het zo fijn om elkaar ‘live’ te ontmoeten. Hiermee tonen we vooral betrokkenheid naar elkaar,’ opent Vivian Buitendijk, presentator van de Beursvloer.

Vraag en aanbod
Op de lijst van vragers en aanbieders staan maatschappelijke organisaties en bedrijven uit Hof van Twente die iets voor elkaar kunnen en willen betekenen. ‘We brengen vraag en aanbod bij elkaar en sluiten een zogenaamde ‘match’. Dit jaar is de Beursvloer Hof van Twente kleinschalig van opzet. Hiermee willen we de Beursvloer weer onder de aandacht brengen. We hebben de intentie om in de komende jaren de Beursvloer weer te laten groeien en meer bedrijven en organisaties aan te laten sluiten.’ aldus Michel van den Berg van Salut, organisator van de Beursvloer.

Maatschappelijke betrokkenheid
Om half vier klinkt de gong en gaat de Beursvloer officieel van start. Op het podium zit Notaris Olle Geurts van Geurts&Verbeek Netwerk notarissen klaar om de matchpapieren officieel te ondertekenen. Hoekmannen en -vrouwen van Salut lopen rond in gekleurde Beursjasjes en brengen partijen samen. De eerste match wordt al na 5 minuten beklonken. Brandweer Twente gaat Stichting Big Band Festival Goor advies geven over brandveiligheid tijdens het Big Band festival. De Zonnebloem is blij met het aanbod van de Lions club Markelo-Goor-Delden. De Lions gaan het vervoer verzorgen naar de Wendezoele in het voorjaar. En Novel-T gaat op zoek naar een student die een nieuwe website kan bouwen voor de accordeonvereniging De Optimisten. En ook de Kunstuitleen Diepenheim is blij. Zij krijgen een steuntje in de rug door Het Hofweekblad die extra PR gaat maken voor de uitleen van kunst aan particulieren en bedrijven. Mooie voorbeelden van onderlinge maatschappelijke betrokkenheid.

De toon is gezet
Als de gong na een uur weer slaat, wordt de eindstand opgemaakt. Naast 18 matches met een waarde van bijna 10.000 euro is het vooral het weerzien en de ontmoetingen die deze kleinschalige Beursvloer tot een succes hebben gemaakt. ‘Wij bedanken Cultuurcentrum Herberg de Pol voor de gastvrijheid. Hopelijk staat iedereen hier over een jaar weer en sluiten nog meer bedrijven en organisaties aan bij de Beursvloer Hof van Twente. De toon is nu weer gezet’ aldus een tevreden organisatie.