Betaalbaar groen voor inwoners Hof van Twente

90

Er komen Boomdeeldagen aan! En dat betekent dat ook inwoners in het buitengebied van Hof van Twente bomen en plantmateriaal kunnen aanvragen voor slechts een deel van de kostprijs.
De gemeente Hof van Twente, provincie Overijssel en Landschap Overijssel delen komende winter bomen en bosplantsoenplanten aan inwoners uit tegen een vergoeding van 25% van de totale kosten. De rest betalen de provincie en gemeente.
De actie is voor iedereen die in het buitengebied van de gemeente woont, met een plek voor bomen en/of bosplantsoenplanten in een klein landschapselement of op het erf. Je versterkt hiermee de lokale biodiversiteit en landschapsstructuur.

Als inwoner kan je van 12 juni tot met 30 juli online plantmateriaal aanvragen. Het gaat om meerdere inheemse bomen of bosplantsoen waarbij de eigenaar voor maximaal 1.000 euro aan plantmateriaal mag bestellen. 75% van dit bedrag wordt door de provincie en gemeente betaald. De eigen bijdrage bedraagt dus maximaal 250 euro. Per gemeenten is een beperkt budget beschikbaar. Aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst.
Het plantmateriaal kan door inwoners zelf komende winter tijdens een Boomdeeldag worden opgehaald. In de gemeente Hof van Twente is de Boomdeeldag op 16 december 2023.

De actie geldt voor iedereen die woont in het buitengebied van de gemeenten Almelo, Borne, Dalfsen, Deventer, Enschede, Haaksbergen, Hardenberg, Hellendoorn, Hof van Twente, Ommen, Olst-Wijhe, Raalte, Rijssen-Holten, Steenwijkerland, Wierden, Zwartewaterland en de regio Noordoost-Twente (gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen).
Meer informatie over deze actie en het aanvragen van bomen en/of bosplantsoen vind je op Iedereen een boom.
1,1 miljoen bomen
Deze Iedereen een Boom-actie is onderdeel van het plan om 1,1 miljoen nieuwe bomen te planten in Overijssel. Het vergroenen van onze mooie provincie draagt bij aan de verbetering van het klimaat en de leefbaarheid. Meer informatie en andere subsidiemogelijkheden vind je op Iedereen een Boom.